Rideg falakat varázsolt gyönyörűvé a férfi: évekig dolgozik egyetlen rajzon, de megéri
Több évig is dolgozhat egyetlen alkotásán a művész, de az eredménytől mindenkinek leesik az álla.

festő
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tehetséges japán művész, Ikeda Manabu elképesztő részletességgel alkotja meg hatalmas, egész falakat beborító festményeit. Minden egyes műve egy-egy általa megálmodott világot mutat be, szürreális remekművek születnek a kezei között.

Első ránézésre szinte felfoghatatlan, mennyi minden tárul az ember szeme elé. Jóformán nagyítóval érdemes nézni alkotásait, hogy idővel megszülessen a történet, melyet a festőgéniusz az ecsetének és ceruzájának segítésével elevenített meg. 

Óriási festmények

- Egy konkrét egész ábrázolása erővel ruházza fel a művet, mely a folyamatos munkálatok során egyre nagyobbá és reálisabbá válik. A legfontosabb az, milyen pillanatot tükröz vissza - mondta Ikeda Manabu a My Modern Met oldalnak. - Az összetevői, a térvilága, a részletek és az elrendezés mind-mind alakítják, ki hogyan értelmezi ezt az egész nagy tömeget. Ez a számomra a legfontosabb.

A művész legtöbbször kósza gondolatait festi meg, mostanában már vázlat nélkül dolgozik. - Miután elkezdem kidolgozni az apróbb rajzokat, idővel már távolabbról is megfigyelem az egészet, és körülbelül egy évvel azután, hogy végeztem a részletekkel, adok neki struktúrát is. Mostanában már fordítva teszem, a teljes képbe illesztek bele apró részleteket, így jelentősen lerövidítem a folyamatot. Egy ilyen óriás megalkotása akár 3-4 évig eltarthat - mondta a művész. Érdemes megtekinteni gigantikus munkáit, az ember nem hiszi el, amíg saját szemével nem látta őket.

(Slideshow és ajánlóképek forrása: Ikeda Manabu / mizuma-art, a képek felhasználását a  Courtesy of Mizuma Art Gallery engedélyezte,  borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük