ADHD-val küzd a férfi, különleges módot talált az öngyógyításra: csodás dolgokat alkot

A művész elképesztő népszerűségre tett szert az Instagramon, és nem véletlenül.

Művészet kreativitás adhd
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lito, a japán autodidakta művész 2020-ban kezdte el tevékenységét, és az volt a célja, hogy kezelje ADHD-ját, azaz figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarát. Úgy érezte, hogy a levelek aprólékos mintákká alakítása segített fejleszteni a koncentrációját.

Lito biztos kézzel és türelemmel mókás képek sorát vágja ki miniatűr méretben. Gyakran a levél egyik felét állatfigurák kialakítására használja, a másik felét pedig díszletként, és a levél erét használja "talajként". 

Művészettel az ADHD ellen

Azzal együtt, hogy munkája milyen precíz és aprólékos, Litónak sikerül a levelet sértetlenül megőriznie, és soha nem töri meg az anyagot. Ezenkívül gyakran ad hozzá apró perforációkat a kompozíciókon belül, például mancsnyomokat a "fűben" vagy ablakokat az "épületekben", hogy még finomabbá tegye a végeredményt.

Hihetetlenül jól kidolgozott alkotás. Munkája oly aprólékos, hogy csodálatos módon Lito még arcokat is képes alkotni szereplőinek, és a kifejezések kivehetőek, mikor a levelet a fény felé tartja.

Komplett mesejelenet rajzolódik ki a levélből. Nagyon aranyos figurákat és jeleneteket alkot, amik megindítják a képzeletet. 

Alkotásaiban talán az egyik legcsodálatosabb, hogy a lehullott leveleket is újrahasznosítja általa, és fő alapanyaga, amit a természet létrehoz.

A kis barátok naplementét néznek. Elképesztő türelem és koncentráció kellhet ehhez az alapos munkához.

A képet a teknősök világnapján posztolta. Nyuszi repül egy teknős hátán. Tehetségével és kreativitásával még a repülést is képes volt ábrázolni egyetlen falevélen belül. Az alkotás mellé ezt írta: „Megérkeztünk a Ryugu kastélyhoz. Íme, itt vagyunk a sárkány palotájában.” A japán folklórban Ryugu egy tenger alatti palota, aminek ura a Ryujin nevű sárkány.

Gyönyörű rajzokat éget fába a magyar nő

A magyar művész élethű, pirográf technikával készült rajzai gyönyörűen néznek ki.

Gyönyörű rajzokat éget fába a magyar nő: elképesztően élethű képei születtek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük