Lenyűgöző, ahogy a fotós a fényt használja: képei igazi varázslatnak tűnnek
Hannu Huhtamo egészen bámulatos módon mutatja meg a fényfestés szépségét.

fényfestés-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ebben a modern világban már nem olyan könnyű elhinni mindent, amit a képeken látunk, hiszen a különböző képszerkesztő programok és filterek segítségével szinte bármi lehetséges. A fényfestés fotókon való megjelenése is egy ilyen szemfényvesztésnek tűnhet, pedig nincs benne semmi utószerkesztés, minden csak a fényképező expozícióidején és a művész elképzelésein múlik.

Hannu Huhtamo is ilyen jellegű fotókat készít, méghozzá profi módon. Ez a technika úgy jön létre, hogy a kamerát hosszú expozíciós időre állítják, ezalatt pedig egy fényforrás segítségével különböző mintákat „festenek” a képekre a művészek. A finn fotós elmondta, hogy minden, ami a képen látható, az valóban megtörtént az expozíció során. 

Mesebeli képek fényfestéssel

Attól függően, hogy mennyire részletes a kompozíció, Huhtamónak körülbelül egy hétbe telhet, amíg egy képet összeállít a kezdetektől. Minden darabot egy vázlattal kezd, mielőtt az eszközökhöz fordul. A folyamatot a koreográfia tanulása követi, majd szakaszokban gyakorolja a rajzot. Mire a helyszínre ér, jól begyakorolta a mozdulatokat, és készen áll a felvételre. Itt egy videóban is megmutatja, hogyan is működik ez a folyamat.

(Képek forrása: hannuhuhtamo / Instagram)

Ezt is szeretjük