Mutasd a körmöd!

Elárulja betegségeid és egészségi állapotod

Körmöd állapota, formája, színe testi és lelki problémáidra is rámutat. Ismerd meg a legfontosabb tüneteket.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A kezeken általában a körmöket figyeljük meg először. Lehetnek gondosan ápoltak, de töredezettek és ápolatlanok is. A női körmökön - és néha a férfiakén is - körömlakk lehet, amely nem segíti az aktuális egészségi állapot felmérését. A körmök vizsgálata jelezheti az ásványi anyagok hiányát, az idegi feszültséget, illetve az érrendszeri problémákat is.

A köröm elemzése

A köröm a keratin nevű kemény fehérjéből épül fel. Minden rajta megjelenő jel - mint a fehér pöttyök, vonalak vagy más károsodások - keletkezési ideje könnyen megállapítható.

Ez azonban nem vonatkozik a vízszintes vagy függőleges barázdákra, amelyek bizonyos betegségek - stressz vagy kimerültség - miatt hirtelen alakulnak ki. Ha erre sor kerül, az valamilyen gyengeséget, szervi vagy hormonális egyensúlyhiányt jelent. Rendszerint az ember ilyenkor fáradt és ingerlékeny.

Ha a lerágott körmökön fehér foltok találhatók, akkor érzelmi gondok vagy egy pszichológiai probléma van hatással az egészségre. Vízszintes és függőleges barázdák esetén az ok egy nemrég történt baleset, érzelmi sokk, vagy egyszerűen csak az elégtelen étrend. Minden körmön kell lennie egy szépen formált félholdnak, de ha egyiken sincs, akkor az a testfelépítésre hatással lévő átmeneti problémát jelez.

Körömformák

A rövid köröm aggódó természetre utal, amíg a nagyobb, szögletes alakú olyan emberre, aki hajlamos a dolgok félretevésére és a túl nagy érzelmi kontrollra.

A keskeny körmű emberek meglehetősen törékenyek, és könnyen elfáradnak. Az enyhén kékes szín a hold tetején szív- és érrendszeri problémákat jelez.

A kagyló formájú körmök lerobbant egészségi állapotra utalnak, amely gyakran a szervezetet ért sokk után alakul ki, amíg a karom típusú köröm az egészségügyi problémákat okozó étrendi figyelmetlenséget jelez. A mogyoró formájú körmökkel rendelkező emberek a helyesnél sokkal nagyobb mértékben élnek energiatartalékaikból.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A behorpadt vagy homorú köröm azt jelzi, hogy tulajdonosa valamilyen mirigyproblémával küzd, amely valószínűleg a gyenge vérellátásból vagy egészségtelen ételek nem megfelelő időben történt fogyasztásából ered. Az illető gyakran tompa és fásult. A duzzadt köröm - a hippokratészi köröm - a légzőszervi problémák biztos jele, amelyet valószínűleg az erős dohányzás okoz.

A torokfájásra, megfázásra vagy légzőszervi betegségekre való hajlamot a mutatóujjon található duzzadt köröm mutatja, amely korai szakaszt jelez. Ha a többi köröm is kezd hasonló formát felvenni, illetve, ha a fejvonal láncos vagy szigetes formában kezdődik, a problémák hangsúlyosabbá válnak.

 

Kicsi vagy nagy köröm?
A nagy körmű emberek hajlamosak békés, kiegyensúlyozott és kiterjedt életet élni. A kis körműek természete kritikus, és kissé korlátozottabb az életszemléletük.

A tenyérjóslás valószínűleg egyidős az emberi fajjal. A kéz formája, a dombok és barázdák, a körmök és az ujjpercek elhelyezkedése, minden egyes elem valami újat mutat meg a személyiségből. A bal és a jobb kéz az élet különböző oldalaira vonatkozóan rejt információkat.
Peter West könyve felfedi a különféle vonalak jelentőségét: az életvonalét, a fejvonalét, a szívvonalét, a sorsvonalét és az Apolló-vonalét, amely azt mutatja meg, hogy mennyire vagy elégedett az életeddel. Kiderítheted, kivel illesz össze, illetve, hogy milyen betegségek leselkednek rád.

Titkok nélkül - Tenyérjóslás
Peter West
Scolar Kiadó
Ára: 1330 Ft

Ha a könyv felkeltette az érdeklődésed, itt megrendelheted! »

OLVASD EL EZT IS!

no tanul
  • tanulás
  • táplálkozás

Ezeket edd vizsgaidőszakban!

Ezt is szeretjük