Pofonegyszerű módszer a boldogságra: a tudomány azt mondja, működik

Ettől tényleg boldogabb lesz az ember - vélik a tudósok.

Pofonegyszerű módszer a boldogságra: a tudomány azt mondja, működik
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világon egyetlen dolog van, amire minden egyes ember vágyik: a boldogságra. Az más kérdés, hogy ez a szó mindenkinek teljesen mást jelent.

De vajon hogyan érhető el a boldogság, és létezik-e egyáltalán az instant öröm? A tudósok szerint igen: azt mondják, egy apró és igen egyszerű módszerrel jókedv ültethető az ember lelkébe. Érdemes kipróbálni, ha mást nem, akkor tapasztalatként.

A műmosoly boldoggá tesz?

Ha valakinek nem természetes a mosolya, az senki számára nem szimpatikus. A műmosolynak mégis van egy előnye, ha nem is társaságban. Erre mutatott rá egy, a Nature Human Behavior folyóiratban megjelent írás, mely egy különleges tanulmányt taglalt. Megállapították, hogy a műmosoly boldoggá tesz.

Az erre irányuló vizsgálatot Nicholas Coles vezette, aki 3878 embert toborzott különböző országokból, ám annak érdekében, hogy az alanyok ne ferdítsék el az eredményeket, egyik résztvevő sem tudta, hogy valójában miről szól a kísérlet. Az alanyok hamis, félrevezető utasításokat is kaptak ennek érdekében.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Az önkéntesek mosolyogtak, amikor tollat tettek a foguk közé, egy mosolygó színész fényképét utánozták, vagy egyszerűen azt mondták nekik, hogy mosolyogjanak. Az alanyok kaptak egy kérdőívet is, amely a boldogság és a szorongás szintjét vizsgálta, illetve egy matematikai problémát - ismételten, hogy félrevezesse a résztvevőket. Az elemzés szerint a mosolygó színész arcának utánzása, illetve a kérésre történő mosolygás meghozta az eredményét: az alanyok jobb kedvre derültek tőle.

A kérdés már csak az maradt, hogyan befolyásolhatja a műmosoly a hangulatot. Meglehet, hogy elindít bizonyos biológiai folyamatokat, amitől az ember instant módon jobban érzi magát. Ha pedig társaságban történik, mások arcára is mosolyt csalhat az ember, ami egy pozitív visszajelzés, így örömforrásként működik.

Jó tudni!

Azt mondják, a boldogság kergetése az, ami valójában a boldogtalanságot okozza. Érdemes végiggondolni! Korábbi cikkünk erről szólt.

Miért lesz boldogtalan, aki keresi a boldogságot? Ezért nem jó fáradhatatlanul keresni

Elolvasom
Ezt is szeretjük