A szakértő szerint 3 egyszerű dolog szükséges a boldogsághoz, és egyik sem kerül pénzbe

Mindössze három dolog kell hozzá, így a boldogság egyáltalán nem olyan elérhetetlen.

GettyImages-1251308867
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jó beugratós kérdés lenne, ha megkérdeznék, mi az, amit az ember egész életében fáradhatatlanul keres. Az igaz szerelmet? Egy olyan hivatást, amit öröm űzni, és még jól is fizet? A tartalmas kapcsolatokat?

Sokféle tipp hangozhatna el, pedig egy egyszavas válasz mindent magában foglalhat: a boldogságot. Egyszerűnek hangzik, pedig összetett, hiszen mindenki számára más és más hozzá a recept. Akik azonban értenek az emberi lélek működéséhez, képesek arra is, hogy általános receptet fogalmazzanak meg.

Három dolog kell a boldogsághoz

Sean Grover, 25 éves tapasztalattal rendelkező pszichoterapeuta szerint a boldogsághoz csupán három egyszerű dolog kell, és ez mindenkinek beválhat.

Hála - A szakértő szerint képtelenség elérni a boldogságot, ha valaki nem értékeli azt, amije pillanatnyilag van. Bár sokan azt hiszik, a hála magától születik meg az emberben, valójában saját magunk generáljuk. Úgy véli, érdemes a mindennapi rutinba szőni néhány percet, amikor átgondoljuk, mi mindenünk van, amiért hálásak lehetünk.

Önzetlenség - Grover azt mondja, hogy egy olyan életben, mely énközpontú, az embert csakis kiégés és magány várhatja. Azok, akik rendszeresen segítenek másoknak, boldogabb életet élnek, hiszen a saját igényeink kielégítésénél sokkal nagyobb örömet okoz, ha azt látjuk, hogy másoknak okoztunk örömet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Spiritualitás - A pszichoterapeuta azt tapasztalta, hogy azok a páciensei, akik napi rendszerességgel végeztek valamilyen lelki gyakorlatot, könnyebben jutnak túl a nehézségeken, ezáltal közelebb kerülnek a boldogsághoz. Ez lehet például valamilyen vallási gyakorlat.

Grover tehát ebben a három dologban látja a boldogság receptjét. Lehet velük egyenként próbálkozni vagy akár ötvözni őket a biztosabb sikerért. Azt azonban fontos észben tartani, hogy a boldogság megszállott űzése nem hozza el a vágyott állapotot. Többet segít, ha hagyjuk, hogy a lélek szabadon találja meg a boldogság felé vezető útját. Miután a fentiek kellemes érzéseket hoznak, ezért érdemes nekik adni egy esélyt.

Folyton aggódsz?

Ez nem segít, hogy boldog légy: a következő cikkből kiderül, mit tegyél, ha mindig olyasmin rágódsz, amit nem tudsz megoldani.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük