Megható, hogyan jut el a mozgássérült kutya kedvenc helyére: nem várt helyről érkezett segítség
A kutyust sajnos gazdája egyedül már nem tudta elvinni kedvenc helyére, ezért kért segítséget az emberektől.

goldern retriver
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az édes golden retriever világ életében szeretett rohangálni a tengerparton, azonban nemrég mozgássérült lett az idős kutyus.

Amikor Reemát gazdája állatorvos vitte kiderült, hogy hátprobléma miatt szeretett kutyája fizikailag képtelen hosszú távokat gyalogolni, így a tengerhez sem tudtak eljutni.

Nem várt helyről érkezett segítség

Suzanne Clarke nagyon szerette volna, hogy hűséges társa ismét sétáljon, pihenjen a homokos parton, úgyhogy felkérést tett közzé egy közösségi oldalon, amiben segítséget kért azoktól, akiknek van autójuk. Paul Brown, taxisofőr is olvasta a posztot, aki hezitálás nélkül felajánlotta szolgálatait az elkeseredett gazdinak és kutyájának. 

goldern retriver fb
Fotó: BBCNEWS video screenshot

Azóta így hárman hetente elkocsikáznak a Kelet Yorkshire-ban található Bridlington partszakaszhoz, ahol Reema annyira szeretett korábban sétálgatni. Kocsi nélkül képtelenek lettek volna odáig gyalogolni, így nagyon hálásak Paul nagylelkű felajánlásának.

- Láttam, hogy Reema milyen szomorú. Az a kedvenc helye, és viszonylag közel is van hozzánk, nagy kár lett volna, ha nem tudunk többé oda együtt eljutni. Ezért kértem segítséget a Facebookon, amire válaszolt Paul - emlékezett vissza hölgy - Nagyon szeretetreméltó ember, és rendkívül kedves gesztus tőle, hogy engedi Reemát beszállni a kocsijába. 

- Amikor megláttam a kiírást, azonnal üzentem - mondta Paul. - Egyesek nem szeretik, hogyha a kutya az ülésen utazik, de ez nem én vagyok, szerintem ők is a család részei. Sokan úgy tartják, hogy a kutyának maximum a csomagtartóban a helye, de én soha nem ültetnék oda embert, miért tenném meg ezt egy kutyával?

A cikk az ajánló után folytatódik

A 10 éves Reema már körbeutazta a világot élete során, volt Spanyolországban, Belgiumban, Portugáliában gazdijával és annak férjével, Andy-vel. 

- Reema hosszú és kalandos életet élt eddig, de sajnos a külföldi utazások kora már leáldozott számára. Mindenesetre annak nagyon örül, hogy még mindig elmegyünk vele sétálni a tengerhez. És ez engem is nagyon nagy boldogsággal tölt el - tette hozzá Suzanne Clarke.

Okosabbak a kutyák, mint hittük: bámulatos képességüket fedték fel magyar kutatók

A kutyák képesek visszaemlékezni az általuk korábban végrehajtott tevékenységekre, vagyis tudatában vannak bizonyos cselekvéseiknek, derül ki az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak a Scientific Reports című folyóiratban publikált legújabb kutatásából.

(Cikken belüli és ajánlóképek forrása: BBCNEWS video screenshot, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük