2020 nyara nagyon furcsa volt – Magyar fotósok képei mutatják be, mennyire
A Huawei Next Image kiállításán díjnyertes magyar fotográfusok és amatőr fotósok képein elevenedik meg az idei, különleges nyár.

mobilfotó
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megnyílt a Huawei Next Image mobilfotós kiállítása. A World Press Photo kísérő tárlatán hat kategóriában, a magyar szakmai zsűri által választott legjobb amatőr, okostelefonnal készített pályaművek, valamint profi fotográfusok szintén mobillal készült képei láthatók.

A kiállítás fókuszában 2020 különleges nyara áll, a fotósok arra keresték a választ, hogyan változott meg a világ idén. Mennyiben mutat mást ezen a nyáron egy vízpart, egy erdő vagy egy távoli város. Mit kezdtek az emberek magukkal, és hogyan élték meg a hosszú hónapok után visszakapott, de a korábbinál mégis korlátozottabb szabadságot.

Így élték meg a nyarat a díjnyertes magyar fotográfusok

Lehet-e egymástól 1,5 méteres távolságban strandolni? Mennyire látszik a Jupiter az éjszakai égbolton az Ipoly felett? Milyen élmények várnak minket a Balatonon? A Word Press Photo kísérő kiállításán díjnyertes magyar fotográfusok és amatőr fotósok mutatják meg, mit jelentett nekik ez a rendhagyó nyár a saját mobiljuk kameráin keresztül.

Faces - Tompa Attila - Hard life
Fotó: Tompa Attila / Huawei

A Huawei Next Image vezérgondolata az volt, hogyan változott meg a világ idén. Mennyiben mutat mást ezen a nyáron egy vízpart, egy erdő vagy egy távoli város. Mit kezdtek magukkal az emberek, és hogyan élték meg a hosszú hónapok után visszakapott, de a korábbinál mégis korlátozottabb szabadságot. A kiállítás a vállalat nemzetközi mobilfotós versenyének legjobb magyar alkotásait vonultatja fel hat kategóriában, amely egyben a mobilfotózás művészi lehetőségeit is felvillantja.

A cikk az ajánló után folytatódik

- A kiállítás egyik nem titkolt célja az volt, hogy megmutassuk a mobilfotózásban rejlő művészi lehetőségeket. A technológia fejlődésével a zsebünkben lapuló eszköz nem csak a pillanat megörökítésére alkalmas, hanem bárkiből fotóművész válhat általa – mondta Trubek Zsuzsa, a Huawei Technologies Hungary PR-menedzsere.

A Huawei Next Image kiállítás a World Press Photo kísérő kiállításaként szeptember 24. és október 25. között a Magyar Nemzeti Múzeumban látogatható. Még több információ itt található.

Bemutatták az év legjobb utazási fotóit - Távoli kultúrákba is bepillantást nyújtanak

Bár az idei évben sokkal korlátozottabbak voltak az utazási lehetőségek, még így is elképesztő alkotások érkeztek a fotópályázatra.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük