Bemutatták az év legjobb utazási fotóit - Távoli kultúrákba is bepillantást nyújtanak
Bár az idei évben sokkal korlátozottabbak voltak az utazási lehetőségek, még így is elképesztő alkotások érkeztek a fotópályázatra.

utazás-fotópályázat-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

A The Independent Photographer nevű fotós szervezet minden évben több témakörben is indít pályázatokat, hogy meseszép alkotásokat és eddig nem ismert, mégis nagyon tehetséges művészeket mutathassanak be. Ez idén sem volt másként, az utazási kategóriában is nemrég győztest hirdettek.

Bár a járványhelyzet miatt talán a világjáró fotósok voltak a legnehezebb helyzetben, hiszen a korábbi évekhez képest csak korlátozott mértékben lehetett felfedezni a Föld kincseit. Szerencsére ez nem szegte a kedvüket, és így is meseszép alkotások érkeztek a versenyre, aminek ezer dollár, vagyis nagyjából 300 000 forint volt a pénzjutalma.

Ezek a világ legszebb utazási képei

Az idei pályázat zsűrizését a neves fotós, Matthieu Paley vállalta, aki többek között a National Geographicnak is készít bámulatos képeket. A több mint tizenöt éve a szakmában lévő férfi számára a legizgalmasabb téma az emberi természet bemutatása, ami látszik is az élmezőnybe került alkotásokon, hiszen egy-egy messzi kultúrát tárnak fel. Az is megfigyelhető, hogy főleg a távol-keleti alkotások kerültek előtérbe, amik valóban izgalmasak és egyediek.

(Képek forrása: Independent Photographer)

Ezt is szeretjük