Bemutatták az év legjobb utazási fotóit - Távoli kultúrákba is bepillantást nyújtanak

Bár az idei évben sokkal korlátozottabbak voltak az utazási lehetőségek, még így is elképesztő alkotások érkeztek a fotópályázatra.

utazás-fotópályázat-borító

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A The Independent Photographer nevű fotós szervezet minden évben több témakörben is indít pályázatokat, hogy meseszép alkotásokat és eddig nem ismert, mégis nagyon tehetséges művészeket mutathassanak be. Ez idén sem volt másként, az utazási kategóriában is nemrég győztest hirdettek.

Bár a járványhelyzet miatt talán a világjáró fotósok voltak a legnehezebb helyzetben, hiszen a korábbi évekhez képest csak korlátozott mértékben lehetett felfedezni a Föld kincseit. Szerencsére ez nem szegte a kedvüket, és így is meseszép alkotások érkeztek a versenyre, aminek ezer dollár, vagyis nagyjából 300 000 forint volt a pénzjutalma.

Ezek a világ legszebb utazási képei

Az idei pályázat zsűrizését a neves fotós, Matthieu Paley vállalta, aki többek között a National Geographicnak is készít bámulatos képeket. A több mint tizenöt éve a szakmában lévő férfi számára a legizgalmasabb téma az emberi természet bemutatása, ami látszik is az élmezőnybe került alkotásokon, hiszen egy-egy messzi kultúrát tárnak fel. Az is megfigyelhető, hogy főleg a távol-keleti alkotások kerültek előtérbe, amik valóban izgalmasak és egyediek.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Independent Photographer)

Ezt is szeretjük