Ezek 2020 legjobb makrofotói - Közelről mutatják be a természet szépségét
A makrofotózás sokkal közelebb hozza a természetet az emberekhez, ezek a képek pedig egyszerűen lenyűgözőek.

makrofotózás-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szokták mondani, hogy lehet akármilyen jó minőségű, drága egy fényképezőgép, soha nem tudja visszaadni azt az élményt, amit a szem élőben lát. Vannak viszont olyan szituációk, amikor az eszköz a technológiájának köszönhetően más módon közelíti meg a dolgokat, mint a látóidegek.

Ilyen a makrofotózás is, hiszen a pici részletek szabad szemmel sokszor alig láthatóak, de a profi fényképészek képesek megörökíteni ezt az apró világot is. A legtöbbször a természet kincseit kapják lencsevégre, hiszen az olyan hétköznapi dolgok is új arcukat mutatják, mint például a tulipánok szirmai.

Ezek az év legjobb makrofotói

A makroművészeti díjakat egy nemzetközi kertészeti fotópályázat keretein belül hirdették, és nagyon változatos alkotásokkal neveztek az indulók. Egy azonban közös volt mindenkiben: olyan képeket vittek a szakmai zsűri elé, amik gyönyörűen ábrázolják a természet szépségeit, és közelebb hozzák a növényekhez az embereket. A verseny idei győztese a brazil Bruno Militelli lett, aki fekete-fehér fotójával érdemelte ki az első helyet, de egy másik munkája is bekerült a döntősök közé.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük