Az oltóbuszok olyan helyekre is eljutnak, ahonnan nehezebb elérni az oltópontokat
A mobil oltóállomásokról beszélt a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője.

oltobusz-oltas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az oltóbuszok olyan helyekre is eljutnak, ahonnan nehezebb elérni az oltópontokat - mondta a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője csütörtökön, a Tahitótfaluba érkező mobil oltóállomásnál.

Tarnai Richárd az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a Magyar Honvédség bekapcsolódása az oltóbuszokkal nagy segítséget jelent az oltások gyorsításában. - Most éppen egy szigeten vagyunk, ahonnan sok idősebb embernek nehezebb lenne eljutnia az oltópontokra - fogalmazott. A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője azt mondta, a buszok szinte a kerítésig viszik a segítséget.

Arról is beszélt, hogy az oltás a terveknek megfelelően zajlik, és sorban születnek olyan lépések, amelyek a gyorsítást, az oltási folyamat további kiterjesztését jelentik. A mai napon az egyadagos Janssen-vakcina volt elérhető az oltóbuszon a korábban regisztráltak számára - közölte.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság - OKFŐ - a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget. Az időpontfoglalás menetéről készült videós segédlet ezen a linken elérhető.

Kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt a nyilatkozatot érdemes kinyomtatva elvinni az oltásra

A kormány arra kéri az embereket, hogy nyomtassák ki, és vigyék magukkal az oltásra ezt a hozzájáruló nyilatkozatot.

Ezt is szeretjük