Minden idők legnagyobb politikai szexbotrányai
Nők, akik felkavarták az állóvizet
Pár meggondolatlan kaland, amely megingatta a politikusok karrierjét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a hollywoodi színészek egyik nap összeházasodnak, majd másnap a férj már a bébicsősszel szűri össze a levet, ahogy az Jude Law-val megesett, legfeljebb egy rosszalló tekintet kíséretében legyintenek az emberek. Még Charlie Sheen tigrisvérű szexámokfutása is több mosolyt, mint kiábrándult döbbenetet csalt az arcokra, azonban egészen más a helyzet, ha politikusok keverednek különös kalandokba. Íme, a négy leghíresebb eset!

Marylin Monroe és az elnök születésnapja

Valószínűleg kevés ember akad, aki ne hallotta volna Marylin Monroe nevét John Fitzgerald Kennedyével egy lapon emlegetve. Az utókor számára kettejük viszonya úgy maradt fenn, mint a legviharosabb szexkaland, melyet az elnök a felesége háta mögött folytatott.

Valójában azonban Kennedy és a szexszimbólum között nem esett meg több, mint egy-két egyéjszakás együttlét, amely után az elnök nem erőltette a folytatást, bár állítólag Monroe megszállottan kereste a társaságát. Talán Jackie Kennedy kijelentése - miszerint elválik férjétől, ha az nem mond le a botrányos Monroe társaságáról, - volt a katalizátor, ami a viszony szereplőinek halála után a futó kalandot felnagyította szexbotránnyá, de kétségtelen, hogy ez utóbbi jelzőhöz Marylin könnyűvérű hangon előadott híres, 1962-es szülinapi köszöntője is hozzájárult.

Bár ekkor az elnök felesége tiltakozására való tekintettel már inkább más nőcskék társaságát kereste, így valójában botrány nélkül megúszta a hírhedt szexszimbólummal folytatott viszonyt. De talán az is hozzájárult ehhez, hogy Marylin az említett születésnap után, az év augusztusában öngyilkos lett, tehát végleg eltűnt a színről.

A híres Monica Lewinsky ügy

1995-ben egy 22 éves, átlagos kinézetű lány érkezett a Fehér Házba gyakornokként, aki később igencsak felkavarta az Egyesült Államok politikai kedélyét. A botrány 1998-ban pattant ki, amikor Lewinsky barátnője, aki talán nem egészen az anyagi haszon reménye nélkül még régebben hangfelvételt készített a párocska telefonbeszélgetéseiről, a nyilvánosság elé tárta az anyagot.

Közvetlenül ezután Clinton január 26-án elmondta híres televíziós beszédét, amelyben az ujját karakánul a kameráknak szegezve kijelentette: - Nem volt viszonyom ezzel a nővel! Később azonban Monica Lewinsky az elnök szerencsétlenségére hiteles bizonyítékkal állt elő: a szekrényében ugyanis megőrzött egy kék ruhát, amelyen a laboratóriumi eredmények tanúsága szerint az elnöki gyönyör végterméke hagyott nyomot.

Ezek után Clinton már nem tehetett mást, beismerte, hogy olyan kapcsolata volt Monica Lewinskyvel, amely nem helyénvaló. A mentegetőzés azonban talán kissé megkésve érkezett, a szexbotrány ekkorra már komoly csorbát ejtett a hírnevén, bár a kongresszus nem vonta vissza az elnöki címét.

Berlusconi, aki kiskorú prostituáltakkal hált

Silvio Berlusconi ellen 2011. április 6-án indult eljárás, kiskorúval folytatott, üzletszerű szexuális viszony miatt. A kevésbé hivatalos leírás szerint a 73 éves olasz államfő a bunga bunga partik miatt áll bíróság elé, amelyek során kiskorú prostituáltak vetkőztek le, majd részesítették őt fizikai örömökben.

A különös légyottokról Ruby, a mexikói származású showgirl számolt be a La Republica című lapnak, bár állítása szerint a lányok közül egyedül ő magán tartotta a ruháit, és csak italt szolgált fel a partik főszervezőjének. Mindenesetre, ha ez igaz, így is sikerült elcsábítania Berlusconit, ugyanis az elnök nem nézhette tétlenül, hogy a lopással vádolt lányt őrizetbe vegyék - a botrány azután került nyilvánosságra, hogy kihozta Rubyt a rendőrségről.

Bár a tárgyalásokat 2011. május 31-ig elnapolták, annyi bizonyos, hogy ez a súlyos botrány, megannyi rögzített telefonbeszélgetéssel bizonyítékként nem tesz valami jót az idősödő államfő hírnevének. Egyesek szerint egyenesen nevetség tárgyává vált a pénzére ácsingózó örömlányok gyűrűjében, arról nem is beszélve, hogy a hazájában több százezer nő tüntetett ellene.

Deutsch Tamás és a terhes titkárnő

A magyar sajtó 2000-ben lett hangos az első botrányos politikusi viszonytól, melynek végeredményeképpen Deutsch Tamás titkárnője fiúgyermeknek adott életet.

Bár eddig hasonló szexbotrány nem fordult elő hazánkban, a Fidesz politikusa mintha tanult volna külföldi elődeinek helyzetéből, és nem is próbálta tagadni az esetet. A politikus a nevére vette a gyermeket, de a két viszony közül a házasságát választotta, amelyet végül mégsem sikerült megmenteni, hiszen később válással végződött.

Bár akkoriban felröppentek olyan hírek is, hogy az eset hatására Deutsch Tamás visszavonul a közéleti szerepléstől, ez végül nem következett be, és minden bizonnyal határozott állásfoglalásának is köszönhetően karrierje a mai napig töretlen.

Ezt is szeretjük