Csütörtökön felesküdött, pénteken lemondott a magyar politikus
Kínosan rövid pályafutások
Ismerd meg a legrövidebb ideig regnáló politikusokat, szóvivőt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akárhogy is jönnek-mennek a kormányok, mindig akadnak ismerős arcok a sorokban. És ismeretlenek is. Az újoncok közül aztán van, aki megszokik és van, aki megszökik. Íme, a legemlékezetesebb politikai potyautasok és kínosan rövidre sikerült pályafutásuk!

Demcsák Zsuzsa – A kormányszóvivő, aki ott se volt

A TV2 népszerű riporternője 2007-ben került kapcsolatba a politikával, amikor a második Gyurcsány-kormány idején - vesztére - kormányszóvivőnek jelölték.

Demcsák Zsuzsa

A tervek szerint Demcsák az akkori kormányszóvivőt, Danks Emesét váltotta volna a poszton, ezért a Nemzetbiztonsági Hivatal meg is kezdte a pozícióval járó átvilágítását. A vizsgálódás kapcsán azonban a napilapok súlyos vádakkal álltak elő a műsorvezetőnő férjének állítólagos alvilági üzleti kapcsolatairól.

Ezzel egy időben maga Demcsák is pellengérre került frissen indított blogja miatt, sokan ugyanis sznobnak és kirekesztőnek érezték internetes bejegyzéseit. Az egyhónapos hadjáratban a riporternő kapott hideget-meleget, válaszként pedig cáfolt, perelt, majd a heves támadások miatt visszalépett a jelöltségtől, és mindörökre maga mögött hagyta a botrányos kormányszóvivői fiaskót.

Kivágó Iván Györgyné – Csütörtökön felesküdött, pénteken lemondott

Ne érezd kínosan magad, ha semmi se ugrik be Kivágó Iván Györgyné nevének hallatán. A szocialista politikusnő ugyanis olyan villámgyorsan lépett le a politika színpadáról, hogy még állományba vételére is alig volt idő.

Az ominózus eset még 2009 májusában történt, amikor is a politikusnő egy csütörtöki reggelen felesküdött képviselőnek, szavazott, majd a rákövetkező pénteken rögtön le is mondott. Kivágóné képviselői karrierje persze nem minden ok nélkül sikerült ilyen rövidre, hiszen csak beugrónak kellett - az előzetes letartóztatásba került Hunvald György helyére -, hogy szavazatával a közgyűlés végre elfogadhassa a főváros költségvetését.

Kivágó Iván Györgyné
Garaba Imre

A faramuci esetet természetesen a képviselőtársak se hagyták szó nélkül. Kivágóné jelölését ellenzéki és demokrata oldalról is hevesen támadták, de a Fővárosi Választási Iroda főjegyzője végül elutasította a vádakat azzal érvelve, hogy a politikusnő valójában május 4-től 15-ig, vagyis hivatalosan 12 napig volt képviselő. Számok ide vagy oda, még ezzel is simán bekerült a röhejesen rövid ideig regnáló képviselők közé.

Garaba Imre – Alig rúgott labdába a politikusi pályán

A fenti sprinter politikusok után Garaba Imre szinte már hosszútávfutónak számít a politikusi pályán, a maga kéthónapos képviselőségével. A Fidesz színeiben induló önkormányzati képviselő tavaly decemberben mondott le mandátumáról, röviddel az után, hogy elnyerte Zugló szavazóinak bizalmát.

Az biztos, hogy a Honvéd egykori hátvédje nem minden elhatározás nélkül jelöltette magát, hiszen sűrűn hangoztatta, hogy külön szívügyének tekinti majd a kerület sportéletének fellendítését.

Akárhogy is, tervei hamar füstbe mehettek, hiszen decemberre már el is ment a kedve az egész politikusélettől. Nyúlfarknyi, de eseménydús pályafutás alatt Garaba mindössze egyetlen testületi ülésen vett részt, mely rögtön késhegyre menő vitába fulladt.

Az elmérgesedett helyzetet a válogatott futballista végül stílusosan oldotta meg: egyszerűen kiállította saját magát, vagyis lemondott mandátumáról.

Havas Henrik – A hatnapos címzetes államtitkár

Az újságíróként és televíziós műsorvezetőként szép karriert befutott Havas Henriket még anno 1995-ben, a Horn-kormány idején találták meg a megtisztelő államtitkári poszttal, amit azonban meglepően rövid ideig, mindössze hat napig töltött be.

Havas Henrik

Havast november 1-jén nevezték ki a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs ügyekkel megbízott címzetes államtitkárának, de épphogy felállította hivatalát, a Hét című hírműsor bejelentette: a Havas-stáb egyik tagja, Mihályi Endre ellen rendőrségi vizsgálat folyik, mert korábbi alapítványi vezetőként több millió forinttal nem tudott elszámolni.

A Bokros-csomag és a tüntetések után más se hiányzott a kormányzatnak, mint egy botrány, úgyhogy Havas, hatnapi államtitkári nyüglődés után, inkább a lemondás mellett döntött.

Ezt is szeretjük