Mikor jön a lehűlés? Eddig kell kibírni a hőséget a meteorológiai szolgálat szerint
Még néhány napig biztosan kitart a hőség az egész országban.

legkondi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ismét tartós hőségre kell készülni: az északnyugati megyékben várhatóan szombatra, délkeleten viszont csak hétfőre mérséklődik érdemben a kánikula - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Videójukban Mesterházy András meteorológus elmondta: a mostani a negyedik hőhullám ezen a nyáron. Hétvégéig jellemzően száraz és meleg lesz az időjárás.

Kifejtette: a csütörtök is a hőség jegyében telik, 32-36 fokos csúcsértékekkel. Csapadék csak kevés helyen várható. Pénteken már elszórtan, nagyobb számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A maximumok 32 és 37 fok között alakulnak. A meteorológus szerint az enyhülést egy nyugat, északnyugat felől érkező hullámzó frontzóna hozza majd meg.

Ennek hatására a hét végén már heves zivatarokra is készülni kell: viharos szél, jégeső és felhőszakadás-szerű esőzés is lehet. Északnyugaton már ekkor jelentősen mérséklődhet a hőség: a csúcsértékek 30 fok körül várhatók. Délkeleten viszont még ekkor is 35 fok körüli meleg lehet. Utóbbi tájakon várhatóan csak hétfőn süllyed 30 fok alá a hőmérséklet. Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfő déltől péntek éjfélig harmadfokú intézkedésként elrendelte a hőségriadót.

Fotók: Getty Images

Képeken az extrém hőhullám a világban

A világ több pontján is elképesztő meleggel érkezett meg az igazi nyár, erről pedig látványos fotók is tanúskodnak. Volt, ahol még a házak szerkezete is megolvadt.

Ezt is szeretjük