Szokott fájni a melled? 3 dolog, ami okozhatja, és nem gondoltál volna rá
Nem mindig a menstruáció felelős a mellfájdalomért, más okok is állhatnak a háttérben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mellfájdalom nem ritka a nőknél, és sokan a menstruációs kellemetlenségek számlájára írják, ami valóban lehetséges, de nem mindig van így.

Elképzelhető, hogy valami egészen más áll a háttérben, olyasmi, amire nem is gondoltál volna, pedig még az sem kizárt, hogy megszüntethető a probléma.

Túl sok koffein

Ha a ciklusod egy bizonyos szakaszán fogyasztasz sok kávét vagy más koffeintartalmú italt, sokkal nagyobb az esélye, hogy fájni fog a cicid. Ez a periódus az ovuláció időszakát és a menzesz kezdőnapját, illetve az azt megelőző néhány napot jelenti.

A felfedezés az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet kutatásának köszönhető, amelyben megállapították, hogy bár a koffein önmagában még nem okoz emlőfájdalmat, a hormonszint ingadozásakor felerősítheti a tüneteket, így azoknál is megjelenhet, akiknél egyébként nem jelentkezne a menstruáció miatt sem. Az is kiderült, hogy a túl sok koffeinnek szerepe van az emlőciszták kialakulásában is.

Ha te is kávézol, vagy gyakran iszol kólát, teát, és szoktak fájni a melleid, próbáld ki, hogy az érintett napokon nem fogyasztasz belőlük, és ha így kevésbé erős a fájdalom, tudhatod, hogy az a koffein miatt volt.

Megerőltetted magad

Ha olyan gyakorlatokat végzel edzés közben, amelyek megdolgoztatják a mellizmokat, mindegy, hogy nagy vagy kicsi a cicid, a tested ugyanúgy reagál, mint bármelyik másik testrész esetén, ám ezen a területen könnyű összekeverni az izomlázat a mellfájdalommal.

Lehet, hogy egy kicsit túl is terhelted vagy megerőltetted az izmokat, amihez még csak tornáznod sem kellett: lehet, hogy csak úgy emeltél valamit, vagy tettél egy rossz mozdulatot.

Fejlődésben vagy

A mellek - ugyanúgy, ahogyan a többi testrész - fájhatnak a növekedés következtében, ezért tinédzserkorban, amikor még fejlődésben vagy, könnyen előfordulhat, hogy gyakran tapasztalod a kellemetlenséget. Ha ez a fájdalom oka, sajnos így maradhat, amíg a tested változóban van, de amint kialakult a végleges méret, megszűnik a probléma.

Ezt is szeretjük