Mérgező harapású gyík költözött Nyíregyházára - Képeken mutatjuk a ritka hüllőt

A mexikói viperagyíkot egy tenyészprogram keretében szaporítanák.

gyik-4

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ritka és különleges, mérgező harapásra képes mexikói viperagyík érkezett a Nyíregyházi Állatparkba. A tizenkét éves, eddig a bázeli állatkertben élő hüllőt a karanténidőszak letelte után, csütörtökön vizsgálták meg a park állatorvosai. Speciális védőkesztyűben vették ki a terráriumából, megmérték súlyát és hosszúságát - mondta Révészné Petró Zsuzsa, a park oktatási osztályvezetője a helyszínen az MTI-nek.

A park trópusi házában elhelyezett, hetven centiméter hosszú, több mint másfél kilogramm súlyú állatot egy tenyészprogram keretében szaporítanák, ezért hamarosan egy nőstény érkezik majd hozzá - tette hozzá a szakember.

Képeken a mexikói viperagyík

A mexikói viperagyík Mexikó területén és Guatemala nyugati részén honos, a trópusi lombhullató erdők és tüskebozótok lakója. Főként nappal aktív, a legforróbb napszakban a talajba vájt üregében húzódik meg, és csak szürkületkor jön elő. Nézd meg képeken a nyíregyházi példányt!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük