Az év legnagyobb meteorhullása ma és holnap éri el a csúcsát: így szúrhatod ki könnyen a hullócsillagokat

A Perseidák meteorraj maximuma idén augusztus 11. és 12. éjszakájára fog esni.

GettyImages-854989016

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már javában tart az év legnagyobb meteorhullása. A Perseidák meteorraj maximuma idén augusztus 11. és 12. éjszakájára fog esni.

Csak a legfényesebb meteorok lesznek majd láthatók, mert a halványabb társaik elvesznek a telihold miatti világosságban, derül ki a National Geographic Magyarország cikkéből.  

A meteorhullás maximuma

A cikk azt javasolja az érdeklődőknek, hogy a jobb látási viszonyok érdekében menjenek minél messzebb a települések fényétől, a fényszennyezés ugyanis még a teliholdnál is többet ront a láthatóságon.

Az észlelőhely kiválasztásnál olyan helyszínt érdemes választani, ahol a szép, érdekes tájelemek az északias égrészen vannak. A meteorok az ég bármely pontján feltűnhetnek majd.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az elmúlt években drámaian megemelkedett a műholdak mennyisége a Föld körül, ezeket néha nem könnyű megkülönböztetni a meteoroktól. Egy kis segítség lehet, hogy a fényesebb meteorok színe rózsás és zöld között változik, míg a műholdak fehér vagy sárgás színűek. 

A National Geographic Magyarország szerint a szerencsésebb megfigyelők akár óránként 20 meteorral is találkozhatnak majd.

Gyönyörű fotókon a Perseidák hullócsillagai: Magyarországon is készültek varázslatos képek

Az augusztusi éjszakák egyik legvarázslatosabb jelensége egyértelműen a hullócsillagok figyelése, az egyik legismertebb meteorraj, a Perseidák hullócsillagai pedig tavaly is gondoskodtak a felejthetetlen élményről.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük