Gyönyörű fotókon a Perseidák hullócsillagai: Magyarországon is készültek varázslatos képek

Az egyik legismertebb meteorraj lenyűgöző látványt nyújtott az eget kémlelők számára.

Perseidák 2021
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az augusztusi éjszakák egyik legvarázslatosabb jelensége egyértelműen a hullócsillagok figyelése, az egyik legismertebb meteorraj, a Perseidák hullócsillagai pedig idén is gondoskodtak a felejthetetlen élményről.

Augusztus 13-án, péntek éjjel volt a leglátványosabb a csillaghullás, és ekkor szerencsére az ország nagy részén a felhők sem zavarták meg az éjjeli égboltot. A különleges jelenség főként a késő esti órákban, 22 órától éjfélig volt megfigyelhető, varázslatos fotók készültek ebben az időszakban.

Gyönyörű képek a hullócsillagokról

A Perseida meteorraj sok apró porszemcséből áll, melyek a földi légkörben nagy sebességük következtében felhevülnek és elégnek, és a földfelszínt nem érik el. Ezeket tipikusan üstökösök, olykor pedig aszteroidák szórtak szét Nap körüli pályájukon. A Föld az éves keringésekor áthalad ezeken a ritkás porfelhőkön, ez pedig augusztusra esik a legtöbb esetben, emiatt is hívják a hullócsillagok hónapjának. A meteorrajok nevüket a hullócsillagok beérkezési iránya által kijelölt csillagkép után kapták, a hullócsillagok látszólag az adott csillagkép egy radiánspontjából sugárzanak szét.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

(Képek forrása: MTI, Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük