Gyönyörű fotókon a Perseidák hullócsillagai: Magyarországon is készültek varázslatos képek
Az egyik legismertebb meteorraj lenyűgöző látványt nyújtott az eget kémlelők számára.

perseidák8
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az augusztusi éjszakák egyik legvarázslatosabb jelensége egyértelműen a hullócsillagok figyelése, az egyik legismertebb meteorraj, a Perseidák hullócsillagai pedig idén is gondoskodtak a felejthetetlen élményről.

Augusztus 13-án, péntek éjjel volt a leglátványosabb a csillaghullás, és ekkor szerencsére az ország nagy részén a felhők sem zavarták meg az éjjeli égboltot. A különleges jelenség főként a késő esti órákban, 22 órától éjfélig volt megfigyelhető, varázslatos fotók készültek ebben az időszakban.

Gyönyörű képek a hullócsillagokról

A Perseida meteorraj sok apró porszemcséből áll, melyek a földi légkörben nagy sebességük következtében felhevülnek és elégnek, és a földfelszínt nem érik el. Ezeket tipikusan üstökösök, olykor pedig aszteroidák szórtak szét Nap körüli pályájukon. A Föld az éves keringésekor áthalad ezeken a ritkás porfelhőkön, ez pedig augusztusra esik a legtöbb esetben, emiatt is hívják a hullócsillagok hónapjának. A meteorrajok nevüket a hullócsillagok beérkezési iránya által kijelölt csillagkép után kapták, a hullócsillagok látszólag az adott csillagkép egy radiánspontjából sugárzanak szét.

(Képek forrása: MTI, Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük