Nagy bejelentésre készült a Facebook anyavállalata: ez mindenkit érinteni fog

A Facebookot és az Instagramot is érinteni fogja a változás.

GettyImages-1247343220
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jelentős lépésre készül a Facebook és Instagram anyavállalata, a Meta a Financial Times értesülései szerint.

A cég arra készülhet, hogy betiltsa Európában a politikai hirdetéseket az összes platformján.

Meta-tiltás

Olyan szabályok bevezetését javasolták az Európai Parlament döntéshozói, amelyek arra kényszerítenék a nagy technológiai vállalatokat, hogy hozzák nyilvánosságra a náluk megjelenített politikai hirdetésekkel kapcsolatos információkat, többek között azt, hogy hányan nézték meg őket, mennyibe kerültek, és ki fizette a megjelenítésüket. A vállalatok, amelyek megszegnék az új szabályt, hatalmas bírságot kaphatnak, így a Metánál inkább nem vállalják a kockázatot, írja a Financial Times. 

GettyImages-1246480966 (1)
Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

A héten egyébként Ukrajna, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Lettország, Észtország, Litvánia és Moldova kormányfői aláírtak egy nyílt levelet, amelyet a nagy technológiai platformok üzemeltetőihez intéztek. A levélben a vezetők az orosz propaganda Európában történő terjesztésének veszélyére hívták fel a figyelmet, derül ki az Index cikkéből. 

A politikusok úgy vélik, hogy a népszerű, hatalmas eléréssel rendelkező platformoknak hatékonyabb intézkedéseket kéne hozniuk a dezinformációs kampányok megakadályozása érdekében.

A Meta a levél hatására közölte, hogy lépéseket tesznek az ukrajnai háborúval kapcsolatos félretájékoztatások megakadályozásával kapcsolatban. 

Fotók: nagyon ijesztően néz ki a Spanyolországban tomboló erdőtűz - Emberek százai menekültek el az otthonaikból

Megrázó képek születtek a Spanyolországban tomboló erdőtűzről.

Ezt is szeretjük