Ha ilyen telefonod van, légy nagyon óvatos! A banki adataidra utazik egy új kártevő

Még a kétfaktoros hitelesítés sem állíthatja meg.

GettyImages-1239584072
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A felhasználók banki adataira utazik a Nexus nevű, androidos kártevő, és még a kétfaktoros hitelesítő kódok sem állíthatják meg.

A trójai kártevő mobilos banki applikációkra utazik, és androidos eszközökön terjed. A szakértők óvatosságra intik a felhasználókat.

Androidos kártevő

A Nexus trójai kártevő ellopja az androidos mobilokon található banki alkalmazások jelszavait, ráadásul hozzáférhet az SMS- hitelesítő-kódokhoz is, így a kétfaktoros hitelesítés sem állítja meg.

A kártevő a felhasználók tudta nélkül telepíti magát a készülékekre, majd csatlakozik egy szerverhez, hogy segítsen webes támadásokat indítani a rosszindulatú hackereknek, akik így megszerezhetik az érzékeny banki adatokat, írja a TechRadar

GettyImages-685007437
Fotó: Andrew Brookes / Getty Images Hungary

A Nexus a Cleafy kutatói szerint még korai fázisban lehet, és folyamatosan fejlesztik, így a szakértők azt tanácsolják, hogy a felhasználók aktiváljanak minden lehetséges banki funkciót az adataik védelme érdekében. 

Emellett fontos, hogy az Android-tulajdonosok csak a Play Áruházból szerezzenek be applikációkat, mert a kártevő a nem hivatalos forrásból telepített alkalmazásokkal tud települni a potenciális áldozatok okostelefonjára. 

Egy apróságot távolított el képekről a fotós, mégis teljesen megváltozott a hangulatuk

Arra kérte az embereket, tartsák meg ugyanazt a pózt, de valamit elvett tőlük: teljesen megváltoztatta az egész helyzetet.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük