Nem hétköznapi szökevényt kaptak el a rendőrök Budapesten: a Dózsa György úton kószált
A pingvin éjjeli sétára indult a forgalmas úton, de szerencsére épségben hazatért.

pingvin-bp-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem mindennapi bevetésen volt részük a zuglói rendőröknek és polgárőröknek: a szerda hajnali órákban egy úton totyogó pingvinre lettek figyelmesek, ami bátran sétálgatott a járőrautó előtt.

A Dózsa György úton a mentés idejére a hatóságok leállították a járműforgalmat, majd óvatosan befogták az állatot, aminek semmi baja nem esett a kis kalandja során, majd egy takaróba csavarva átadták a Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozóinak.

Sanyika épségben hazatért

A pingvinnel a BRFK rendőrei csoportképet is készítettek a befogása után, hiszen nem mindennap van dolguk ilyen szökevényekkel, majd visszavitték lakhelyére, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, ahol kiderült, hogy Sanyikának hívják. Az állatkert megköszönte a rendőrség és a polgárőrség munkatársainak a mentőakciót, majd hozzátették, hogy a féléves pingvin valószínűleg azért indult felfedezőútra, mert ezek a madarak 4-6 hónapos korukban olyan kíváncsivá válnak, hogy igyekeznek minél inkább felfedezni a környezetüket.

Mint írják, Sanyi valahogy kijutott a szabadtéri kifutójából, és kitotyogott az állatkertből. Annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő, kamerákat szereltek fel a pingvinek kifutójához, és folyamatosan szemmel tartják a pingvincsapatot. Az állat gondozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy ebben a kíváncsi időszakban Sanyi is a csapattal maradjon.

Aranyos fotók a Déli-sark pingvinjeiről

A fotós nem bírt betelni a látvánnyal, amit szerencsére meg is örökített.

(Borítókép forrása: BRFK Információs Portál / Facebook)

Ezt is szeretjük