Meghalt Paul McCartney?
A történelem leghíresebb összeesküvés-elméletei
Még a királyi család kapcsán is szőttek izgalmas elméleteket a konspirációs teóriák hívei.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amíg világ a világ, összeesküvés-elméletekben nem lesz hiány. Ráadásul nemcsak a már meglévők élnek minden bizonnyal tovább, hanem az is biztos, hogy újak is születnek majd. Előbbire bizonyíték többek között, hogy sokan a mai napig nem fogadják el, hogy az AIDS nem mesterségesen előállított és terjesztett betegség, utóbbira pedig jó példa a 2001. szeptember 11-i merénylet, melynek kapcsán azonnal konspirációs teóriák sora indult el világhódító útjára.

A New York-i World Trade Center ikertornyai 2001. szeptember 11-én

Mivel azonban minden csoda három napig tart, az elméletek egy részét olyan gyorsan elfelejtik az emberek, amilyen gyorsan azok megszülettek. Van azonban néhány, mely a mai napig erősen tartja magát, és amely még a leginkább szkeptikusok hitét is képes megingatni.

Paul McCartney halott

Az 1960-as években kelt szárnyra a feltételezés a médiában, és terjedt el a Beatles-rajongók körében, hogy Paul McCartney meghalt, helyét pedig egy csaló, bizonyos William Campbell vette át. A feltételezett összeesküvést először egy detroiti lemezlovas, Russ Gibb kürtölte világgá, melyhez bizonyítékot többnyire már a több millió Beatles-rajongó gyűjtött. Mindenben megtalálták az összeesküvés jeleit, ami akár csak távolról is kapcsolódott a Beatles-hez. Véleményük szerint - melyhez sokan a mai napig ragaszkodnak - minden nyom azt mutatja, hogy McCartney valóban halott.

A klasszikus Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band lemez borítóján például Paul karján egy OPD betűszó olvasható, amit rendszerint az Officially Pronounced Dead, magyarul hivatalosan halottnak nyilvánítva rövidítésének tartanak.

Fred Labour pedig azt állította a The Michigan Daily című lap hasábjain, hogy az Abbey Road című lemez borítója egyértelműen Paul halálát bizonyítja. A Beatles tagjai ezen tipikus temetési menetként szerepelnek, akik épp elhagyják a temetőt.

Az ominózus lemezborító az OPD betűkkel
Paul McCartney - vagy nem is ő?

John fehérben a minisztert alakítja, George a sírásó, Ringo pedig a temetkezési vállalkozó. Paul természetesen maga a holttest, aki mezítláb, a többiektől eltérő ritmusban gyalogol, ami azt sugallja, hogy egy hasonmásról van szó.

A JFK-merénylet

1963. november 22-én tiszta, napsütötte, majdnem nyári idő volt Dallasban. Jobb napot nem is lehetett volna elképzelni az elnököt köszöntő felvonuláshoz, ám néhány másodperc múlva az elnöki limuzinra golyók záporoztak a Dealey Plazánál, a történelem pedig örökre megváltozott.

A bizonyítékok sorának eltüntetése és a Warren Bizottság legjobb szándékai ellenére - mely megpróbálta elhitetni, hogy a merényletet Lee Harvey Oswald egyedül követte el - az amerikaiak 73%-a máig úgy gondolja, hogy elnökük szövevényes ármány áldozata lett. Való igaz, hogy közelebbről szemügyre véve a merényletet, számos dolog cáfolja, hogy Oswald egyedül dolgozott volna. Az összeesküvés-elméletek híveinek így aztán ma már inkább az a kérdés, hogy ki állhatott a gyilkosság hátterében. Egyesek szerint, mivel Kennedy fel akarta oszlatni őket, a CIA fogott össze a maffiával és az FBI-jal, és bérelte fel Oswaldot. Mások szerint a kommunisták, megint mások szerint a maffia, illetve a hadiipar volt a tettes.

John F. Kennedy
Lee Harvey Oswald

Sőt, olyan elmélet is született, hogy maga Jackie Kennedy fordult a maffiához segítségért, hogy végre megszabadulhasson JFK-től, mivel megelégelte annak folytonos félrelépéseit, a válás okozta meghurcoltatásoktól azonban meg akarta óvni magát.

Az Új Világrend

Az Új Világrend elmélete viszonylag fiatal, ennek ellenére számtalan híve akad. Az elmélet szerint a világ társadalmában az egyesült Földben hívő vezetők, bankárok, egyházi személyek és üzleti szakértők között létezik egy precízen szervezett szövetség. Ez a VIP-társaság, valamint a hatalmas, de titokzatos, misztikus segítők és a felületes szemlélő számára teljesen átlagos polgárok alkotják az Új Világrend vezetőségét. Ők - és elődeik - évszázadok óta manipulálják a világ történéseit, hogy elérjék egyszer céljukat.

Az Új Világrend célja igencsak különleges. A Föld emberiségét egy kormányzat alatt kell egyesíteni, ki kell iktatni a nemzetiségi különbségeket, a hazafias fanatizmust pedig az emberiség egységébe vetett hitnek kell felváltania. Egy valuta lesz, egy nyelv, egy igazságos jogrendszer és egyetlen rassz. A vallás szintén komoly konfliktusforrás, ezért azt is fel kell számolni.

Indonézia a 2004-es cunami után - az Új Világrend vezetőinek műve?

Azok, akik hisznek az elméletben, úgy tartják, hogy többek között az egységes oktatással, a fogamzásgátlással és az adókedvezményekkel a szervezetnek az a célja, hogy a Föld népességét kétmilliárd főre szorítsa vissza, ezzel megmentve számukra a bolygót - melynek energiakészlete és természeti kincsei hosszútávon ennél több ember számára nem lesznek elegendőek.

A terv megvalósításának első lépése a média hálózatával létrehozni egy könnyen manipulálható, globális infoszférát: az internet és a műholdas kommunikáció megteremtésével ez már sikerült. De az Új Világrend vezetőinek számlájára írják emellett a globális felmelegedést, a drogokat, a genetikailag módosított élelmiszereket, melyek mind az emberiség csökkenését okozzák.

Fotók: malcontends.blogspot.com, math.mercyhurst.edu, dreampark9.blogspot.com, abundancesecrets.com, pbs.org, sciaf.org.uk.

Cikkünk megírásában David Southwell Rejtélyes esetek című könyve segített.

Ezt is szeretjük