Nem szeret a pasi, ha erre próbál rávenni?
Így mondd el, hogy te még nem akarod!
Lehet, hogy te nem érzed magad késznek, de a pasi már sürget.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár több hónapnyi együtt járás után is előfordulhat, hogy úgy érzed, szerelmes vagy, de még nem állsz készen a szexre.

Ha a barátod már nagyon akarja, sokszor beszél róla, vagy erőlteti, beszélned kell vele. Segítünk egy kicsit, hogy hogyan tedd ezt meg!

Tipikus érvek

Amikor szóba kerül a szex, és a pasi ellenállásba ütközik, ha valóban nagyon akarja, valószínűleg megpróbál majd olyan dolgokkal hatni a lelkedre, amelyektől még rosszabbul érzed majd magad.

Gyakori érv az, hogy az ő barátai már mind túl vannak ezen. Ilyenkor kell észnél lenned: ne foglalkozz azzal, hogy a barátaitok éppen hol tartanak vagy mit csinálnak - vagy éppen mit füllentenek -, ez ugyanis csak a kettőtök ügye.

Nyugodtan mondd el a barátodnak, amikor legközelebb szóba hozza a kérdést, hogy mit érzel iránta, és azt is, ha el tudod képzelni, hogy a jövőben lefeküdjetek egymással. De tedd hozzá azt is, hogy még nem érzed magadat késznek egy ilyen nagy lépésre.

A másik érv az, hogy szerinte ez elmélyítené a kapcsolatotokat. Ha ezt mondja a barátod, igaza van: a szex tényleg elmélyítheti a kapcsolatotokat, de csak akkor, ha mindketten készen álltok már rá. Ellenkező esetben egyikőtök - vagy talán mindkét fél - negatívan éli meg az együttlétet, ez pedig megmérgezi és tönkre is teszi a szerelmeteket.

Ha félsz, hogy elhagy

A legtöbben azért nem mondják el a párjuknak, hogy nem állnak készen, mert attól félnek, hogy megbántják, esetleg szakításra kerül sor emiatt. Közhelyesen hangzik, de ha ennyi elég ahhoz, hogy elhagyjon, jobb is így, mert jobbat érdemelsz nála - olyasvalakit, aki figyel rá, hogy neked mi a jó, és tud várni rád.

Nézz egy kicsit magadba, és próbáld meg összegezni a kapcsolatotokat: fogalmazd meg, hogy mi hiányzik még belőle, és hogy mit tehetnétek együtt annak érdekében, hogy jobban elmélyedjen, és elérjétek azt a szintet, amikor már te is készen érzed magad az első alkalomra. Mondd el a barátodnak, hogy mire van szükséged - ha ő is úgy szeret, ahogyan te őt, akkor meg fogja érteni.

Ezt is szeretjük