Túlságosan féltékeny vagy? 3 jel, amiből tudhatod, hogy túl messzire mentél
Az egészséges féltés mindenkiben ott van, de ne hagyd eluralkodni!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Természetes, hogy ha szerelmes vagy, akkor féltékeny is, hiszen bármennyire bízol is a párodban, megrémiszthet a gondolat, hogy elveszítheted őt. Ám ha ez az érzés kezdi el befolyásolni a cselekedeteidet, az már korántsem természetes dolog.

Egy mondás szerint, aki túlzásba viszi a féltékenykedést, azt meg is csalják - épp emiatt. Ezért jobban teszed, ha mérlegeled a döntéseidet, és nem hagyod eluralkodni magadon a zöld szemű szörnyet.

Elolvasod az sms-eit

Amikor csörög a pasid telefonja, és ő nincs a közelben, nyugodtan felveheted, és megbeszélheted az illetővel, hogy hamarosan visszahívja, ez még nem jelent gondot. Ha viszont sms-t kap, akkor jobb, ha nem kezded el feloldani a billentyűzárat.

A férfiak jelentős része nem akad ki, ha némi féltékenységet tapasztal, még örül is neki, hiszen ez ékes bizonyítéka annak, hogy fontosak a lány számára - de ha beleavatkoznak az életükbe, beleolvasnak a magánbeszélgetésekbe, az a legtöbbjüknél túllépi a határt.

Ellenőrzöd a kapcsolatait

Újabban nagy divat, hogy a párok jelszót cserélnek egymás közösségi lapjához vagy e-mail fiókjához. Ha ebben mindketten benne vagytok, akkor nem lesz baj addig, amíg csak a profilját böngészed, és nem élsz vissza a nevével.

Ám azzal, ha kitörlöd az ismerőseit, levelet írsz a nevében, egy lépéssel közelebb hozod a kapcsolat végét. Hidd el, ha félre akar lépni, vagy viszonya van, azt nem a Facebook vagy a Twitter révén tudod majd meg.

Bár a jelszócsere újabban mindennaposnak számít, érdemes elgondolkodni rajta, hogy hosszú távon életben tartható-e egy olyan szerelem, ahol a felek ennyire beleavatkoznak egymás magánéletébe, és ennyire ellenőrzés alatt akarják tartani a párjuk kapcsolatait.

Hidd el, megéri, ha hagytok egy kis személyes teret egymásnak.

Nyomozol a háta mögött

Nagy dilemmát okoz az exbarátnő kérdése. Melyik a jobb, mindent tudni az előző kapcsolatáról, vagy semmit? Ez lényegében tőled függ, illetve attól, hogy neked mi a jó. Ha érdekel, ki volt az előző, kérdezz csak rá, de ha fájna tudni, milyen volt előtted az élete, jobb, ha soha nem hozod fel ezt a témát - és akkor sem tanácsos faggatózni, ha a pasi nem akar beszélni a korábbi kapcsolatairól, elvégre ez az ő magánügye.

Az exekre féltékenynek lenni nem túl bölcs dolog - gondolj arra, hogy megvolt az oka, hogy azok a kapcsolatok zátonyra futottak. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy a párod háta mögött kezdesz kutakodni - ha a lezárt múltjában vájkálsz, és emiatt még hazudni is kész vagy előtte, akkor az egy intő jel, hogy kezded túlzásba vinni a féltékenységet.

Ezt is szeretjük