Nálad is felbukkanhat a MÁV Szimfonikusok autója: házhoz viszik a koncertet
Meglepetésszerű zenével örvendezteti meg a polgárokat a MÁV Szimfonikus Zenekar.

kotta-sziv
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Izgalmas kezdeményezéssel szeretné feldobni a kényszerű otthonmaradást a MÁV Szimfonikus Zenekar. Két, hangszóróval felszerelt autóval járják Budapestet, amelyekből klasszikus zene szól. A kocsikat először március 30-án indították útnak a "Nyiss ablakot a zenének" projekt keretében, és napról napra igyekeznek egyre több helyszínre eljutni.

- Reméljük, már ma is sokan találkoztak velünk, de aki nem, az az elkövetkezendő napokban biztosan fog. Volt ma taps és tánc is, boldogság volt látni az örömöt. Holnap is járjuk a várost, sőt kicsit messzebbre is elmegyünk majd. Az első napok tapasztalatai alapján alakítjuk az útvonalakat, de nagyon örülnénk, ha önök is jeleznék, hol várnak minket - írták az első nap estéjén a Facebook-oldalon, ahol a javaslatokat is fogadják.

- Fotózzanak, videózzanak, osszák meg másokkal is, így sokakhoz eljut a hírünk, és mi igyekszünk majd mindenkit meglátogatni, hogy elvigyük a zenénket - kérték a posztban.

A kampány rímel a zenekar eredeti küldetésére is. A MÁV Szimfonikusokat a második világháború végnapjaiban alapította Varga László, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. akkori elnök-vezérigazgatója azzal a céllal, hogy a vasút kultúrát is szállítson. Meggyőződése volt ugyanis, hogy a békekötés után nemcsak építőanyagra és élelmiszerre lesz szükség, hanem a háború okozta lelki sebek orvoslására is.

Kiemelt kép: Getty Images

Kreatív unaloműzés

Sokan nem szoktak hozzá, hogy otthon töltsék mindennapjaikat, de ötletes megoldásokat találtak ki arra, hogy így is jókedvűen teljen az idő. A kreativitásnak egészen új szintjével lehet megismerkedni az önkéntes izoláció alatt. 

Ezt is szeretjük