Figyelmeztet a MÁV: ez a szokás az életedbe kerülhet

Nagyon fontos dologra hívja fel a figyelmet a MÁV Zrt. a legújabb közleményében.

GettyImages-1310313619
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon fontos dologra hívja fel a figyelmet a MÁV Zrt. a legújabb közleményében.

Idén már többen szenvedtek súlyos égési sérüléseket, amikor vasútüzemi területen felmásztak egy szerelvényre vagy a felsővezeték tartóoszlopára.

MÁV-figyelmeztetés

A MÁV MTI-hez eljuttatott közleménye szerint január 5-én a vágány melletti felsővezeték tartóoszlopára felmászva sérült meg súlyosan az a férfi, aki Budapest-Keleti pályaudvar és Kőbánya felső állomás között szenvedett áramütést.

Január 8-án az esti órákban Eger-Rendező állomáson fiatalok játszottak vasútüzemi területen, ahova civileknek szigorúan tilos a belépés. Két fiú a vágányon álló üres tartálykocsi tetejére mászott fel, a felsővezeték közelében pedig egyikük, egy 15 éves gyerek áramütést szenvedett. Őt a mentők súlyos égési sérülésekkel vitték kórházba, társa könnyebben sérült - írták.

GettyImages-1256263894
Fotó: Kypros / Getty Images Hungary

Tavaly a MÁV hálózatán történt két hasonló baleset súlyos, életveszélyes sérültje és halálos áldozata is 18 éven aluli volt - tették hozzá.

A MÁV arra kéri a szülőket és a pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos.  

A vasút veszélyes üzem. A közvetlen életveszély miatt a vasút üzemi területén belül tilos tartózkodni - hangsúlyozza a MÁV, amely arra figyelmeztet: a villamos felsővezetéknek már a megközelítése is életveszélyes, kétméteres távolságon belül akár halálos áramütést is okozhat. A felsővezeték, illetve a felsővezeték-hálózat más részeinek (oszlopok, kapcsolók) érintése életveszélyes.

Eltalálod, melyik fotó készült Magyarországon? 10 hangulatos téli képpárt mutatunk

Téli fotók kvíze: te kitalálod, hogy melyik kép ábrázol itthoni tájat?

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük