Véget érhet a tavaszias idő a hétvégén: helyenként záporok és hózáporok is jöhetnek

Ilyen időjárás várható március első hétvégéjén.

GettyImages-1346211932
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tavaszias időjárásnak egy időre vége szakadhat az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Az ország egyes területein záporok, hózáporok és jégdara-záporok is előfordulhatnak, a szél pedig többfelé megélénkül.

Március elejének időjárása

Pénteken az összefüggő felhőzet fokozatosan dél felé szorul, este a déli határvidékről is levonul. Az ország északkeleti, északi felében lehet a legtöbb napsütésre számítani, de a felhők visszaszorulásával máshol is naposra fordul majd az idő. A borús részeken előfordulhat gyenge eső is, délutántól azonban szűnik a csapadék. A szél kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7-14 fok között várható, a magasabb értékek a naposabb tájakon mérhetők. A hőmérséklet késő estére -1 és +5 fok közé csökken majd. 

GettyImages-1413041370
Fotó: Jose A. Bernat Bacete / Getty Images Hungary

Péntek éjszaka többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, helyenként pára, köd, a keleti tájakon rétegfelhőzet képződhet. Számottevő csapadék nem várható. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2 fok között várható, de az északi völgyeken, fagyzugokban ennél sokkal hidegebb is lehet. 

Szombaton általában derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, várhatóan gyorsan feloszlanak az éjszakai ködfoltok és a rétegfelhőzet. Csapadék valószínűleg nem lesz. Megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-14 fok között valószínű. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Vasárnap felhős idő valószínű, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Kevés helyen zápor, hózápor, sőt jégdara-zápor is előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2 fok között várható, de ennél hidegebb lesz az északi völgyekben. A hőmérséklet délutánra 6 és 11 fok közé emelkedik. 

Döbbenetes viharfelhőről készült videó: így cikáztak benne a villámok

Egy kansasi autós hihetetlen viharfelhőről készített felvételt nem sokkal azután, hogy tornádóveszélyre adtak ki riasztást az államban.

Döbbenetes viharfelhőről készült videó: így cikáztak benne a villámok

Egy kansasi autós hihetetlen viharfelhőről készített felvételt nem sokkal azután, hogy tornádóveszélyre adtak ki riasztást az államban.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük