Döbbenetes viharfelhőről készült videó: így cikáztak benne a villámok

Egy kansasi autós hihetetlen viharfelhőről készített felvételt nem sokkal azután, hogy tornádóveszélyre adtak ki riasztást az államban.

Kansas viharfelhő
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Súlyos károkat és sérüléseket okoztak tornádók az Egyesült Államok középső részén vasárnap késő este.

A tornádók mellett szintén Oklahomában és Kansasben, valamint Texas államban hurrikánerejű szélvihar csapott le. Texasban óránként 160 kilométeres széllökéseket regisztráltak, ami hármas erősségű hurrikánnak felel meg.

Kansasi viharfelhő

A hétfő reggeli jelentések szerint Oklahoma államban legalább hét helyen alakult ki tornádó. A forgószelek háztetőket és járműveket emeltek a levegőbe, fákat csavartak ki. Több tízezer háztartásban megszűnt az áramszolgáltatás. A helyi hatóságok közlése szerint összesen 12 ember sérült meg, de senki nincs súlyos állapotban közülük. Kansas államból két tornádóról érkezett beszámoló.  

Kansasben a légierő McConnell bázisáról az ott állomásozó repülőgépek legnagyobb részét elővigyázatosságból előzőleg átvezényelték biztonságos bázisra - közölte a légierő.

Egy kansasi autós hihetetlen viharfelhőről készített felvételt nem sokkal azután, hogy tornádóveszélyre adtak ki riasztást az államban. A felvételt a Reuters osztotta meg a Facebook-oldalán.

Az északi Michigan államban újabb hóviharokat jelzett előre a meteorológiai szolgálat, miközben hétfő reggel még mindig több mint százezer háztartásban nem tudták helyreállítani az áramszolgáltatást a múlt heti hóviharok után.

További északi államokban szélviharok és tornádók veszélye miatt van érvényben riasztás hétfőre, miközben az Egyesült Államok kilenc nyugati államára télies időjárási körülmények és újabb komoly havazás miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

A hétvégén Kalifornia déli részén rég nem látott mennyiségű hó esett. Los Angeles környékén vasárnap a 300 méternél magasabban fekvő területeket hó borította, amire legutóbb 1989-ben volt példa.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Neked is eláll a szavad a villámról készült lassított felvételtől: földöntúli látvány

A természet ereje szinte kézzelfogható a felvételen.

Neked is eláll a szavad a villámról készült lassított felvételtől: földöntúli látvány

A természet ereje szinte kézzelfogható a felvételen.

Elolvasom

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük