18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Magyarország 4 legrettegettebb női sorozatgyilkosa - Van, aki saját kislányával végzett elsőként

Hírhedten kegyetlen gyilkosok vérfagyasztó történetei.

Magyar női sorozatgyilkosok

Sokszor azt gondoljuk, hogy a krimikben és horrorfilmekben szereplő gyilkosok brutális és félelmetes személyisége csupán kitaláció, és a valóságban nem létezik. Ám sajnos nem csak a regényekben és filmekben történnek hátborzongató dolgok. 

Magyarországon több női sorozatgyilkos bizonyította már be, hogy a valóság sokszor félelmetesebb, mint a képzeletünk. A következő négy asszony kezéhez ugyanis több tucat ember vére tapad. 

Magyarország négy legrettegettebb női sorozatgyilkosa

Van valami közös Filó Margit, Jancsó Ladányi Piroska, Holhos Jánosné és Pándy Ágnes személyiségében: mindegyikük hírhedt magyar sorozatgyilkos. Van közöttük, aki saját édesanyjával vagy gyermekével végzett kegyetlenül, és akad olyan is, aki főként nemi vágyainak kielégítésére ölt fiatal lányokat. 

45257938 b69b1c9a4dbd208f09ff0080c5ab155f wm

Hihetetlen, de mégis igaz, hogy a rettegett női karakterekért nem kell messzire mennünk, hiszen Magyarországon is találni párat belőlük. De lássuk, ki miért vált hírhedtté!

Filó Margit párnával és méreggel oltott ki életeket

Margit és testvére, Károly ikerpárként született 1914-ben, ám a fiú a II. világháború alatt eltűnt, később halottnak nyilvánították. A lánynak fiatal korában skizofrén tünetei voltak, ezért elmegyógyintézetbe került. Mikor kiengedték, egy baromfitelepen kezdett el dolgozni, ám összetűzésbe keveredett a munkaadójával. Még perre is sor került, amit a nő megnyert, és 14 ezer forintos kártérítést kapott. Később ebből az összegből vásárolt magának házat Szegeden: ebben az épületben gyilkolta meg áldozatait.

GettyImages-1456427622
Fotó: Adrienne Bresnahan / Getty Images Hungary

Első áldozata a férje és anyósa mellé fogadott gondozónő volt, akit elkábított, majd megfojtott. A vagyoni rendelkezése alapján Margitra hagyott mindent, de évekkel később kiderült, hogy a hagyatéki levél hamis volt. Második bizonyítható áldozata második férje volt, Varga Sándor, akit csattanó maszlagból készített méreggel betegített meg. Halála után Varga minden vagyontárgyát eladta, és visszament korábbi házába. Harmadikként az utcájában élő idős nővel végzett. Siegl Annával eltartási szerződést kötött, majd a szerződés aláírásával egy napon Margit megrendelte a sírkövét. 

A vérszomjas asszonyt Tóthpál Mihályné megölése buktatta le, ugyanis a nőnek két bordája eltört, ami feltűnt a holttestet vizsgáló szakembernek. A nő rendőrkézre került. Pere során exhumálták áldozatait, akikről bebizonyosodott a mérgezéses halál. Margit házában rengeteg méregalapanyagra bukkantak, végül a lipótmezei elmegyógyintézetben hunyt el.

Jancsó Ladányi Piroska nemi vágyból gyilkolt

Piroska már egészen fiatal korától kezdve a testével fizetett a különböző szolgáltatásokért. A kislányt édesanyja vitte bele a rosszba, Törökszentmiklóson prostituáltként ismerték őket. Egyszerű parasztházukban fogadták a kuncsaftjaikat, akik zsírral, kenyérrel és különböző élelmiszerekkel fizettek a kéjelgésért. 

33601747 0ec590c768bc23bea998cb4fcf47bd87 wm

Piroska 14 éves korától a közeli szovjet helyőrség katonáihoz járt, többekkel is viszonyt folytatott. Később két gyermeke sem jelentett akadályt csillapíthatatlan nemi vágyának. Ám nem csak a férfiak érdekelték, Komáromi Marikát 11 éves korában csábította otthonába, ahol egy villanyhuzallal megfojtotta, majd miután kiélte rajta vágyait, bedobta a kerti kútba a holttestét.

Az első gyilkosságot még négy követte, és szinte mindegyik ugyanúgy zajlott: a gyanútlan kislányokat a törökszentmiklósi piacon vagy az autóbuszállomáson szólította meg, majd ártatlannak tűnő ürüggyel elcsalta őket a házukhoz. Itt könyvet adott nekik, ezek után pedig zsinórral megfojtotta őket. Szörnyű tetteire 1954-ben derült fény, amikor a helyi lakosokon eluralkodott a pánik a sorozatos eltűnések miatt. Először a szovjet katonákra gyanakodtak, végül a 21 éves Balázsi Istvánné bejelentése jelentette a fordulópontot. Azért fordult a rendőrséghez, mert Jancsó Ladányi Piroska elcsalta a házukhoz, ellopta a holmiját, és fojtogatni kezdte. A nő azonban kiszabadult, dulakodni kezdtek, majd elmenekült. A rendőrség végül akasztófa általi halálra ítélte a sorozatgyilkost, amit Szolnokon, 1954. december 12-én a börtön udvarán hajtottak végre.  

Holhos Jánosné nikotinnal ölt

1935-ben született Penészleken Papp Erzsébet néven Papp János és Krivács Julianna lányaként. Fiatal koráról nem sokat tudni, csupán annyit, hogy a pereihez kapcsolódó adatok alapján intelligenciája magas volt, erkölcsi érzéke viszont fejletlen. 22 évesen ment férjhez Rostár Istvánhoz, aki szinte folyamatosan ivott, és részeg volt, valószínűleg bántalmazta is feleségét. Ebből elege lett Erzsébetnek, és úgy döntött, végez vele. 

A nő korábban dohánytermesztéssel foglalkozott, innen tudta, hogy a nikotin nagy mennyiségben mérgező, ezért ezt választotta a gyilkoláshoz. A szert testvérétől szerezte be, és azt hazudta, patkányok ellen akarja használni. Először a kutyáján kísérletezett, majd a szomszéd kislányt, Tarnóczi Ilonát itatta meg a méreggel, ám az ő halálát természetes halálnak nyilvánította a rendőrség. 

Később egy ismerősével végzett ugyanígy, mert rossz pletykákat terjesztett róla, és sikerrel járt férje megölésével is 1957-ben. A férfi halálát alkoholizmusnak könyvelték el, míg az öt hónapos terhes Fürtös Józsefné halálát öngyilkosságnak minősítették. A következő áldozata saját testvére, Juhos Ferencné volt, akivel többször összeszólalkoztak. Itt elkövetett egy hatalmas hibát: visszaváltotta a pálinkásüveget, amiben a folyékony nikotint tárolta. A baklövés még két ember halálát okozta, a rendőrség pedig kinyomozta, ki váltotta vissza az üveget. Így jutottak el végül Holhos Jánosnéhoz, akit 1961-ben, 26 éves korában halálra ítéltek, és felakasztottak.

Pándy Ágnes apjának segített ölni

Pándy Ágnes története annyiban különbözik a felsorolt sorozatgyilkosokétól, hogy nem egyedül tervelte ki és hajtotta végre a gyilkosságokat, hanem édesapja segítségével. A nő 1997-ben ismerte be, hogy segített apjának - aki fiatalon megerőszakolta őt és vérfertőző viszonyra kényszerítette - embereket ölni. Sőt, egyenesen azt állította, hogy édesanyja halála kizárólag az ő lelkén szárad. Elmondása szerint, miután lelőtték az áldozatot, egy tompa tárggyal verték fejbe. A holttestek egy része a férfi otthonának pincéjében, savba áztatva, másik része pedig a helyi mészárszéken kötött ki. Pándy András 2013-ban hunyt el, rácsok mögött. Ágnes 21 évet kapott, egy brüsszeli női börtönben tartották fogva, ám 2010-ben szabadlábra helyezték, azóta egy apácazárdában él. 

Olvass tovább! Szappant főzött és teasüteményt csinált áldozataiból a sorozatgyilkosnő 

A római Kriminológiai Múzeumban mind a mai napig őrzik azt az üstöt, melyben egykor holttestek főttek, és ma is megvannak a balták, melyekkel ezeket előzetesen feldarabolták.

Szappant főzött és teasüteményt csinált áldozataiból a sorozatgyilkosnő - Az ismerősöknek is jutott belőlük

Morbid, amit áldozataival művelt az olasz gyilkosnő.

Elolvasom

(A képek forrása: Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük