LMP: bármilyen erővel szövetkezünk!
Ebben az esetben tárgyalnának
Az LMP bármilyen erővel szövetkezne, hogy a leszűkített család definícióját eltöröljék.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Lehet Más a Politika 5+1 pontban mutatta be a héten, hogy mit kíván tenni a magyar nők helyzetének javításáért.

Az LMP három generációhoz fordul, a fiatal lányokhoz, akik a felsőoktatásban 60%-os arányban tanulnak, és, akiket a párt véleménye szerint a kormány épp elűz.

Vegyék vissza Pistától a diákönkormányzatokat!

- Egy egész generáció tehetsége elveszhet az ország számára, sőt, az ő gyerekeik sem itthon fognak felnőni, ha ezt hagyjuk. Az LMP velük van, és drukkol nekik, hogy megnyerjék a csatát! Vegyék vissza Pistától a diákönkormányzatokat! - közölte a párt.

A másik csoport, akihez szólnak, a középgeneráció: aki dolgozik, gyerekeket nevel, idősödő szüleit is segíti, és mégsem jut egyről a kettőre. Az LMP számukra azt üzeni, hogy a párt célja a munka és család egyensúlyának javítása. A párt emellett az idős, gyakran egyedülálló nőknek is üzen, mégpedig azt, hogy megvédik az őket segítő szolgáltatásokat, nem hagyják, hogy - akár tanyán, akár nagyvárosban élnek - nélkülözniük kelljen.

Az LMP beszámolt arról is, mit lehet rajtuk számon kérni, ha sikerül Orbán Viktor nőellenes kormányát leváltani. Az 5+1 pont elemei a következők: az egyenlő munkáért egyenlő bér elv érvényesítése, a nők és a gyerekek elleni erőszak visszaszorítása, a nappali gyermekellátás támogatása, a rugalmas munkavégzés támogatása és több nő bevonása a döntéshozatalba.

Bármilyen erővel szövetkezünk

- Bármilyen erővel szövetkezünk, hogy a családokat arcul csapó, alkotmányellenesen leszűkített család definíciót eltöröljük - szól az LMP plusz egy pontja. A párt szerint meg kell szüntetni a családellenes, hamis és erőszakos KDNP-intézkedést, mely nem tekinti családnak a szeretetben együtt élő párokat, és elveszi a mozaikcsaládokban élő gyerekektől az adókedvezményt.

- Ehhez többpárti, kétharmados támogatást fogunk szerezni, hiszen tudjuk: még a jobboldalon is sokaknak elege van a hittel kufárkodó, 96%-os férfitöbbségű KDNP-frakció képmutatásából. Minden oldalon vannak ép értékrendű emberek, akik szerint véget kell vetni a kereszténység nevében folytatott erőszakos törvényhozásnak - vélekedik az LMP.

Ezt is szeretjük