Jelentős mennyiségű falfestéket lehet nyerni a pályázaton: ki jelentkezhet?
Idén tizenegyedik alkalommal hirdették meg a Let’s Colour pályázatát.

GettyImages-701252402
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőtől már lehet pályázni a közösségi falfelületek kültéri és beltéri megújítására, a hazai iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és aktív közösségek május 13-ig jelentkezhetnek környezetük újjávarázsolására - tudatta a Let’s Colour Településszépítő Egyesület.

Idén tizenegyedik alkalommal hirdetik meg a pályázatot, amely révén 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő színes falfestéket lehet nyerni. A pályázók idén is jelentős nyereményre számíthatnak - olvasható a közleményben.

Mint írják, az egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhat, amely tevékeny részt akar vállalni környezetük megszépítésében. A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan két kategóriában várják a jelentkezéseket, a tízezer fő alatti, valamint a tízezres lélekszámot meghaladó települések idén is külön csoportban versengenek.

A tájékoztatás szerint a pályázat nyerteseinek a szervezők a festéshez szükséges mennyiségű festék mellett a grafikai tervek elkészítését, a munka szakmai koordinálását, valamint a szakértői támogatást is biztosítják, az akciót pedig a közösségek önkénteseivel együtt valósítják meg. A nevezés feltétele, hogy a megújítani kívánt kültéri vagy beltéri falfelületet, amely az adott közösség életében központi szerepet tölt be, a pályázó biztosítsa.

A cikk az ajánló után folytatódik

A jelentkezés sorrendje nem számít az elbírálás során, a megadott határidőn belül bármikor el lehet küldeni a pályázatokat. Ezután két héten keresztül lehet szavazni a benyújtott pályázatokra május 16-tól egészen május 27-ig. Az itt leadott online szavazatok kategóriánkként 3-3 pályaművet juttathatnak a döntőbe. Ezt követően egy szakmai zsűri a korábbi szavazatok számától függetlenül választja ki mindkét kategória nyertes pályázatát. A végső eredményhirdetésre május 30-án kerül sor. Azok a döntősök, akik nem nyerik meg a pályázatot, értékes vigaszdíjként 50-50 liter színes, Dulux falfestéket kapnak.

A Lets Colour Településszépítő Egyesület 2011-es alapítása óta eddig több mint 25 ezer négyzetméternyi elszürkült és leromlott falfelületet tett színessé országszerte, csaknem 2500 önkéntes segítségével. A tavalyi felhívásra rekordmennyiségű, összesen 143 pályázat érkezett, amire a kéthetes szavazási időszak alatt mintegy 73 ezer szavazatot adtak le. A nyerteseknek legkésőbb augusztus 15-ig kell megvalósítaniuk a festéseket. A pályázatok május 7-ig tölthetők fel a www.letscolour.hu weboldalra - áll a közleményben.

Fotók: Getty Images

Zseniális találmány a lélegző fal

A falakat különleges, lélegző festménnyel borították be, ami elképesztő módon képes megtisztítani a levegőt.

Ezt is szeretjük