Igazi szenzáció: leopárdkölykök születtek Gyöngyösön - Ezek az első fotók róluk
A Gyöngyösi Állatkert új lakói elképesztően édesek.

leopárd4
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindig nagy öröm, amikor egy állatkert új lakókat üdvözölhet, és ez most sincs másként a Gyöngyösi Állatkertben, ahol leopárdkölykök születtek. A helyes kis jószágok október 4-én látták meg a napvilágot, és most, november közepén mutatkoztak be a nyilvánosságnak.

A két leopárdbébi nagyon eleven és játékos, ám más információt még nem közöltek róluk, így a nevüket és a nemüket sem lehet még tudni. A róluk készült fotók alapján viszont az jól látszik, hogy jól vannak, egészségesek, és nem mellesleg nagyon aranyosak is.

Az egyik legtekintélyesebb faj a világon

A leopárdok - vagy másik, ismertebb nevükön párducok - a nagymacskafélékhez tartoznak, megjelenésükkel, gyorsaságukkal és zsákmányszerzésükkel nagyon tekintélyes állatnak számítanak. Természetes közegükben leginkább Afrikában, illetve a Közel- és Távol-Keleten találhatók, de már rengetegen élnek közülük állatkertekben. Magyarországon is a legtöbb ilyen intézményben megtalálható, Budapest, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Jászberény, Kecskemét és Pécs után most Gyöngyös is büszkélkedhet a gyönyörű állatokkal. Sajnos a vírushelyzet miatt egyelőre személyesen nem látogathatók a kis leopárdok, addig is képeken mutatjuk az új lakókat.

(Képek forrása: Komka Péter/MTI)

Ezt is szeretjük