Közeleg a határidő: eddig kell hosszabbítanod, ha a vírus alatt lejárt valamelyik okmányod
Időpontfoglalás sem szükséges a lejáró okmányok megújításához.

okmány-hosszabbítás1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már csak két hónapig, június 30-ig érvényesek a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok, köztük a személyi igazolványok, a jogosítványok, útlevelek és a forgalmi engedélyek - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a Facebookon.

György István kifejtette, számos olyan élethelyzet van, ahol a lejárt okmányok kellemetlenséget jelentenek, így például a banki ügyintézésnél, a postákon az ajánlott levelek átvételénél, a patikákban bizonyos gyógyszerek kiváltásánál, autóvezetésnél, külföldi utazásoknál, valamint a közösségi közlekedés bérletvásárlásainál.

Fontos minél hamarabb megújítani a lejáró okmányokat

Az államtitkár mindenkitől azt kérte, hogy minél előbb újítsa meg a 2022. május 31-e előtt lejáró személyi okmányait (személyi igazolványát, jogosítványát, útlevelét) a kormányhivatalokban, míg akiknek a műszaki engedélye járt le, azoknak a gépjármű-vizsgaállomásokat kell felkeresniük.

okmány-hosszabbítás2
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A kormányablakok az ország több mint 300 helyszínén akár időpontfoglalás nélkül is fogadják az ügyfeleket - tette hozzá. Hangsúlyozta, a jogosítvány meghosszabbítása az Ügyfélkapun keresztül online, automatikusan is megoldható, ha már megvan az orvosi alkalmassági engedély, amelyet a háziorvosnál lehet beszerezni.

- Kérjük, éljenek ezzel a lehetőséggel, és minél hamarabb történjen meg az okmányok megújítása, hiszen az utolsó pillanatra hagyott ügyintézés jelentős nehézséget okozhat - fogalmazott György István.

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezek a világ legerősebb útlevelei a friss lista szerint

Elkészült a világ útleveleinek új rangsora, de a járványhelyzet némiképp azért tovább árnyalja a képet.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük