Rendkívül ritka felvételt rögzített egy drón: így hullatja le az agancsait egy jávorszarvas
Egy kanadai természetjárónak nagyon különleges pillanatot sikerült rögzítenie a drónjával.

GettyImages-520470224
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy kanadai természetjárónak nagyon különleges pillanatot sikerült rögzítenie a drónjával. 

A videón egy megtermett jávorszarvasbika látható, amelyik egyszerre mindkét agancsát lehullatja.

Lehullatja az agancsait a jávorszarvas

Derek Keith Burgoyne épp a kanadai New Brunswickban található Plaster Rock településen tartózkodott, amikor tanúja volt a döbbenetes eseménynek, írja a New York Post.

A természetet járva kiszúrt három jávorszarvasbikát - amelyek közül kettő már elvesztette az agancsát -, és elkezdte őket filmezni a drónjával.

Miközben videózta őket, a harmadik jávorszarvas hirtelen megállt, a teste elkezdett rázkódni, majd a hóba ejtette mindkét agancsát.

- Úgy éreztem, mintha megnyertem volna a lottófőnyereményt, amikor elkészítettem a videót - fogalmazott a férfi a Storyfulnak. -Egy jávorszarvasbika néha lehullatja az egyik agancsát, és a másik még hetekig a helyén marad. Szóval az, hogy sikerült lencsevégre kapni, ahogy egyszerre mindkét agancs leesik, rendkívül ritka. Ilyen csak egyszer adatik meg egy életben - tette hozzá Derek, aki élete legjobb erdei élményének nevezte az esetet. 

A jávorszarvasbikák egyébként a párzási időszakuk után hullajtják le az agancsaikat. Az agancsok növekedése az állatok tesztoszteronszintjével van összefüggésben.

Lenyűgöző képek a barcsi szarvasbőgésről - Ritkán láthatjuk ilyennek a természetet

Számos helyen lehet a napokban szarvasbőgést tapasztalni az országban, most a barcsi erdőben készültek varázslatos képek a jelenségről.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük