Rendkívül ritka felvételt rögzített egy drón: így hullatja le az agancsait egy jávorszarvas

Egy kanadai természetjárónak nagyon különleges pillanatot sikerült rögzítenie a drónjával.

Lehullatja az agancsait a jávorszarvas
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kanadai természetjárónak nagyon különleges pillanatot sikerült rögzítenie a drónjával. 

A videón egy megtermett jávorszarvasbika látható, amelyik egyszerre mindkét agancsát lehullatja.

Lehullatja az agancsait a jávorszarvas

Derek Keith Burgoyne épp a kanadai New Brunswickban található Plaster Rock településen tartózkodott, amikor tanúja volt a döbbenetes eseménynek, írja a New York Post.

A természetet járva kiszúrt három jávorszarvasbikát - amelyek közül kettő már elvesztette az agancsát -, és elkezdte őket filmezni a drónjával.

Miközben videózta őket, a harmadik jávorszarvas hirtelen megállt, a teste elkezdett rázkódni, majd a hóba ejtette mindkét agancsát.

- Úgy éreztem, mintha megnyertem volna a lottófőnyereményt, amikor elkészítettem a videót - fogalmazott a férfi a Storyfulnak. -Egy jávorszarvasbika néha lehullatja az egyik agancsát, és a másik még hetekig a helyén marad. Szóval az, hogy sikerült lencsevégre kapni, ahogy egyszerre mindkét agancs leesik, rendkívül ritka. Ilyen csak egyszer adatik meg egy életben - tette hozzá Derek, aki élete legjobb erdei élményének nevezte az esetet. 

A jávorszarvasbikák egyébként a párzási időszakuk után hullajtják le az agancsaikat. Az agancsok növekedése az állatok tesztoszteronszintjével van összefüggésben.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Lenyűgöző képek a barcsi szarvasbőgésről - Ritkán láthatjuk ilyennek a természetet

Számos helyen lehet a napokban szarvasbőgést tapasztalni az országban, most a barcsi erdőben készültek varázslatos képek a jelenségről.

Lenyűgöző képek a barcsi szarvasbőgésről - Ritkán láthatjuk ilyennek a természetet

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük