Ezek a legokosabb kutyafajták a tudomány szerint: könnyen tanulnak, és igazán hűséges társak

Ezek a kutyafajták nemcsak hihetetlenül aranyosak, hanem nagyon intelligensek is.

legokosabb-kutyafajták-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb ember számára kutyák nélkül szinte elképzelhetetlen lenne az élet, hiszen rengeteg szép pillanatot adnak, és nem kérnek mást cserébe, csak gondoskodást és szeretetet. Vannak fajták, amik nemcsak kedves személyiségük, hanem intelligenciájuk miatt is szerethetők, ezeket pedig nemrég még rangsorolták is.

A kutya intelligenciáját az határozza meg, hogy képes-e új információkat elsajátítani, megjegyezni, megtanulni új viselkedési formákat, és ezeket használni is tudja-e új helyzetekben. A tanulmányok azt is megerősítik, hogy a kutyák képesek érzelmi intelligenciára, és olyan összetett érzéseik vannak, mint a féltékenység és a várakozás. 

Ezek a legokosabb kutyafajták

A legtöbb kutyánál egy kis odafigyeléssel és tanítással sokat lehet fejleszteni az alapvető készségeken, ám vannak olyan fajták, amelyek képviselői eredendően fogékonyabbak a tanulásra és az új ismeretek elsajátítására. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a többi fajta buta lenne, csak ők kicsivel több tanulást igényelnek, valamint lehet, hogy más területen otthonosabban mozognak. A legokosabb fajták teljes listáját itt lehet megtekinteni. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük