Földöntúli anyagból készült ez a játék, egész házakat lehet építeni belőle: elképesztő, mire fogják használni

Elsőre egyszerű játéknak tűnik, pedig épületeket készítenek belőle, nem is akárhol.

Legoból épület a Holdon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy új, izgalmas projekt keretében a LEGO* és az Európai Űrügynökség (ESA) összefogott, hogy egyedülálló módon építsenek űrbázisokat a Holdon. A LEGO*  hivatalos közleményben jelentette be, hogy meteorittartalmú port használva alkotnak építőkockákat, amelyek segítségével hamarosan indítóállásokat és asztronauták menedékeit hozhatják létre a Hold felszínén.

Legóból készült épületek a Holdon

Az ESA tervei szerint az építési projektekhez olyan anyagokat használnának fel, amelyek természetesen előfordulnak az űrben. Ahogy Aidan Cowley, az ESA tudományos tisztje elmondta a TheSun oldalán: "Még senki sem készített építményt a Holdon, ezért ki kell találnunk, hogyan építsünk, és miből, mivel nem vihetünk magunkkal anyagokat."

A Hold és a Föld felszínét egyaránt regolit, egy laza kőzet- és porréteg borítja, ám ezek összetétele eltér. Az Apollo-missziók során összegyűjtött holdi regoliton kívül nem áll rendelkezésre holdi anyag a Földön. Emiatt az ESA kutatócsapata meteoritport választott, egy 4,5 milliárd éves, Északnyugat-Afrikában felfedezett kőzetet. Korábban írtunk arról, hogy állítólagos földönkívüliek maradványait mutatták be Mexikóban, katt ide!

Az így összegyűjtött meteoritport regolittal és biológiailag lebomló műanyaggal keverték, majd 3D-nyomtatás segítségével építőkockákat hoztak létre, amelyek a LEGO* kockákhoz hasonlóan illeszkednek egymáshoz. Cowley szerint a kockák, bár kissé durvábbak a megszokottnál, mégis tökéletesen működnek, lehetővé téve különféle építési technikák tesztelését.

A cikk az ajánló után folytatódik

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Az elkészült ESA Space Bricks kockák 2024. szeptember végéig nyilvánosan is megtekinthetők lesznek az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság, Európa és Ausztrália kijelölt LEGO* boltjaiban, valamint a dániai Billundban található LEGO* Házban.

Ez a projekt nemcsak az űrkutatás szempontjából jelent hatalmas lépést, hanem a LEGO* -rajongók számára is különleges élményt nyújt, hiszen lehetőségük van megismerni, hogyan válhatnak a játékból valóságos építőelemek, amelyek egyszer akár az emberiség jövőbeli otthonait is alkothatják a Holdon.

Ilyen lesz az első űrhotel belülről: a kéthetes vakáció tíz millió dollárt kóstál majd

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki az űrben szeretne vakációzni.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük