Szó szerint földöntúli anyaggal ízesítették ezt az italt: nagyon különös íze van

Földöntúli ízélményt nyújt ez az ital.

Meteorittal ízesített vodka
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A francia Pegasus lepárló úgy döntött, hogy az Egyesült Államok szeszesital-piacára való belépését egy igazán különleges termékkel ünnepli meg - egy ultraprémium-vodkával, amelyet valódi meteoritokkal ízesítenek.

Meteorittal ízesített vodka

Az elnevezésében is találó Shooting Star Vodka alapját organikus, helyi forrásból származó búza és gyógynövények adják, amelyeket Franciaországban desztillálnak a legmodernebb technológiával, az iStill segítségével. A keveréket ezután lassan, egy hónap alatt tiszta forrásvízzel hígítják, amelyet 150 méter mélyen a Pegasus Distillery burgundiai telephelyén ásott kútból nyernek.

Ami igazán különlegessé teszi a Shooting Star Vodkát a prémium-szeszesitalok között, az az érlelési folyamat. A vodkát kis mennyiségekben legalább egy évig érlelik nagy terrakottaedényekben, amelyek közepén meteoritdarabokat függesztettek fel - a legnagyobb meteorbecsapódás nyoma Kínában található, erről bővebben itt olvashatsz. Ahogy az űrkő részben feloldódik a vodkában, állítólag ásványi ízt kölcsönöz a szeszes italnak.

- A végtermékben jelen lévő kondrit, amely egyedi ásvány a meteoritokban, különleges ásványi ízt biztosít, ami kiegészíti a meglévő sima és kifinomult textúrát, ami jellemzi vodkáinkat - mondta Maxime Girardin, a Pegasus alapítója és vezérigazgatója a The New York Postnak.

Érdekesség, hogy más szeszesital-márkák is büszkélkedhetnek azzal, hogy meteoritokat használnak az italaik szűrésére, de a Pegasus esetében valóban megtörténik az infúzió az íz tekintetében az egyedülálló érlelési folyamat révén.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Hogy milyen íze van a meteoritokkal ízesített vodkának, az még nem teljesen világos, mivel a francia lepárló nem volt túl egyértelmű ebben, csak annyit említett, hogy az ásványosság lehetővé teszi, hogy az ízek hosszabb ideig megmaradjanak, mint más vodkák esetében.

Mindössze 4 806 palack Shooting Star Vodkát készített a Pegasus, amelyeket darabonként 180 és 200 dollár között fognak értékesíteni. Egyelőre nem tudni, hol lehet majd megvásárolni ezeket a palackokat, vagy mikor kerül a piacra ez az ultraprémium-vodka.

Mennyi alkoholt ihatsz a korod szerint? Minél idősebb vagy, annál nagyobb az ártalmatlan mennyiség

Alkohol: jó vagy rossz? Kiderült, hogy az életkortól is függ a válasz.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük