10 munka, ami nagyon vonzó a nők számára: ezeket végzik a legszívesebben

Kíváncsi vagy, hogy a te szakmád is a legnépszerűbb OKJ-s képzések közé tartozik-e? Íme, a friss lista!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Idén is elkészítette a Perfekt Zrt. a nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések top tízes listáját. A rangsor szerint 2017-ben a társadalombiztosítási ügyintéző és a bérügyintéző képzések vonzották a legtöbb jelentkezőt a hölgyek közül. Az említetteken kívül még az adótanácsadó, valamint a pénztárkezelő és valutapénztáros tartották meg tavalyi helyezésüket.

Tóth Réka oktatási szakértő szerint egyre több fiatal jelentkezik OKJ-s képzésre, amit jól mutat, hogy 2017-ben a tavalyihoz képest tovább növekedett a 15 és 24 év közötti jelentkezők száma. Sokan ugyanis hamar felismerik, hogy egy OKJ-s képzés elvégzése jó belépő lehet a munkaerőpiacra, és sokféle élethelyzetben elvégezhető, legyen szó friss álláskeresésről, karrierváltásról, előrelépésről vagy kismamaság alatti felkészülésről.

A legnépszerűbb OKJ-s képzések a nők körében

  1. Társadalombiztosítási ügyintéző
  2. Bérügyintéző
  3. Vállalkozási mérlegképes könyvelő
  4. Pénzügyi-számviteli ügyintéző
  5. Sportedző
  6. Államháztartási mérlegképes könyvelő
  7. Adótanácsadó
  8. IFRS mérlegképes könyvelő
  9. Pénztárkezelő és valutapénztáros
  10. Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző

Az élvonalban nem történt nagy változás a Perfekt saját adatai alapján összeállított előző évi listához képest: továbbra is a pénzügyi-gazdasági képzések szerepelnek túlnyomórészt a nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések top tízes listáján. Az idei rangsorban is a társadalombiztosítási ügyintéző - első helyezett -, valamint a bérügyintéző - második helyezett - képzések iránt volt legnagyobb a kereslet.

Mellettük még a vállalkozási mérlegképes könyvelő került dobogós helyre, míg a pénzügyi-számviteli ügyintéző negyedik lett. A sportedzői képzés ezúttal is előrébb lépett egyet, így került az ötödik helyre 2017-ben. Az államháztartási mérlegképes könyvelő a hatodik lett, két helyet javítva egy évvel korábbi szerepléséhez képest.

Az adótanácsadó képzés megtartotta korábbi pozícióját, ezúttal is a hetedik helyen végzett, míg az IFRS mérlegképes könyvelő képzés három helyet rontott az előző évi listához képest. Ismét a kilencedik helyen végzett a pénztárkezelő és valutapénztáros OKJ-s képzés. A tavalyi tizedik - állatgondozó - lekerült a listáról, helyét a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző vette át.

A cikk az ajánló után folytatódik

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Akárcsak 2016-ban, tavaly is a nők jelentkeztek nagyobb arányban a képzésekre, nagyjából kétszer annyian, mint a férfiak. Mindkét nem esetében a 25 és 34 év közötti korosztályból vállalkoztak a legtöbben egy-egy képzés elvégzésére. A nőknél ezen kívül még nagy arányban iratkoztak be OKJ-s képzésre a 15 és 24, valamint a 35 és 44 év közöttiek.

A 35-44-es korosztályból szintén sokan ültek vissza az iskolapadba a férfiaknál. A nők körében továbbra a pénzügyi-gazdasági tanfolyamok voltak népszerűek, a férfiaknál pedig ezúttal is nagyobb arányban jelentkeztek ipari képzésekre, azon belül is a gépkezelői területre.

Nézd meg ezt is - Hat évig titkolta otthon, hogy iskolába jár

A 24 éves férfi titokban tanult, a családja pedig nem is sejtette, hogy épp a diplomaosztóra hívja meg őket. Nézd meg videón a megható pillanatot, amikor megtudták!

6 évig titkolta otthon, hogy iskolába jár - A pillanat, mikor elárulta, hogy diplomát kap

A 24 éves férfi titokban tanult, a családja pedig nem is sejtette, hogy épp a diplomaosztóra hívja meg őket.

Elolvasom
Ezt is szeretjük