Így lehet több a fizetésed tanulással: mindegy, hány éves vagy, működik
Megéri tanulni: az OKJ-t választók 70%-a egy éven belül eléri a célját, ami a legtöbbször az állásával kapcsolatos.

tanulas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbben szakmai előmenetel, új munkahely megszerzése vagy magasabb jövedelem reményében vágnak bele OKJ-s képzésbe - derül ki a Perfekt Zrt. hallgatói körében készített felméréséből. Az eredmények alapján a tanulásba fektetett munka kevesebb mint egy év alatt meghozza az eredményét.

Sok dolog miatt dönthetünk úgy, hogy visszaülünk az iskolapadba. A jobb kereseti lehetőségek, a szakmai előmenetel, a pályamódosítás vagy általában a tudásszomj is nyomós érv lehet a tanulás mellett. A Perfekt hallgatói körében végzett felméréséből kiderül, hogy a többség konkrét céllal keresi fel a képzőhelyeket, és sokan vannak azok is, akik több célt is megfogalmaztak a tanulással kapcsolatban.

Ezért tanulunk OKJ-s képzésen

A legtöbben - 67% - a szakmai előmenetel miatt, a jelentkezők több mint egyharmada - 32% - pedig munkahelyváltás céljából képzi magát tovább. 23% magasabb jövedelmet remél, 13% pedig jelenlegi pozícióját, munkakörét szeretné bebiztosítani az új tudás birtokában. Az OKJ-s képzési forma nagy népszerűségnek örvend, hiszen rövid képzési idő alatt és rugalmas időbeosztásban szerezhetünk új szakképesítést.

A tanulást fontolgatók számára az egyik legnagyobb kérdés a jelentkezéskor, hogy megtérül-e a befektetés, illetve mennyi idő alatt valósíthatók meg a kitűzött célok az OKJ elvégzése után. Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője elmondta, hogy felmérésük alapján a jelentkezők 70%-a kevesebb mint egy év alatt elérte célját a képzéssel.

A megkérdezettek közel felének hat hónap sem kellett mindehhez: 14%-nak a képzés elvégzése után azonnal, szintén 14%-nak egy-három hónap alatt, 15%-nak pedig négy-hat hónap alatt térült meg a tanulásba fektetett idő és energia.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szakértő szerint ez elsősorban annak köszönhető, hogy az OKJ-s képzések gyakorlati és piacképes tudást adnak olyan területeken, melyeken rövid idő alatt lehet jól fizető állásokat szerezni. Kifejezetten nagy az érdeklődés a pénzügyi-gazdasági OKJ-s képzések iránt, melyeket akár kombinálhatnak is a jelentkezők, így egymást kiegészítő tudást szerezhetnek, mely jól értékesíthető a munkaerőpiacon.

Ezt is szeretjük