Rosszul járhatsz, ha ennek nem nézel utána, mielőtt OKJ-s képzésre mész
Hogyan válasszunk megfelelő OKJ-s képzést? Hasznos tippek a szakértőtől.

neten-keres
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alig két hónap múlva kiderülnek a felvételi ponthatárok. Annak, akit nem vesznek fel felsőoktatási intézménybe, vagy akár a diploma kiegészítéseként is érdemes elvégezni egy OKJ-s képzést. Mire érdemes figyelni a képzés kiválasztásakor? A Perfekt Zrt. oktatási szakértője most tippekkel segít, hogy a számos lehetőség közül megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.

Körültekintően válasszunk képzőhelyet!

Jelenleg rengeteg képzőhely közül válogathatunk, de nem biztos, hogy mindegyik egyformán erős minőségileg. Utána kell nézni többek között annak, hogy a kiszemelt cég rendelkezik-e engedéllyel, emellett stabilan működik-e. Az oktatóknak sem árt utánanézni, illetve, hogy milyen vélemények, referenciák olvashatók a cég által kínált képzésekről a különböző fórumokon.

Keressünk olyan képzést, ami érdekel!

Tényleg fontos szempont, hogy érdekeljen, és szeressük azt, amit tanulunk, amit később munkaként végzünk. Mielőtt bármibe is belekezdenénk, lényeges, hogy tisztában legyünk önmagunkkal, hogy rendelkezünk-e kellő kitartással, szorgalommal ahhoz, hogy elsajátítsuk az adott szakmát.

Nézzünk utána a hiányszakmáknak!

Ha mégis bizonytalanok vagyunk választásunkat illetően, járjunk utána a keresett szakmáknak. Így már könnyen szűkíthetjük azokra a képzésekre a listát, melyek tényleg érdekesek is a számunkra. A pénzügyi képzésekre tavaly nagy volt az igény, ugyanakkor targoncavezetőnek is sokan tanultak. A választás már csak rajtunk áll.

A cikk az ajánló után folytatódik

Figyeljünk a részletekre!

Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint nem árt képbe kerülni kereséskor a részletekkel sem. Például nem mindegyik képzéshez ugyanazok az iskolai követelmények, sőt, nem akármelyik OKJ-s képzés elvégzéséért jár többletpont a felvételin. Figyelembe kell venni, hogy milyen a választott tanfolyam ütemezése, mi fér bele az időnkbe.

A fizetős képzések egyik nagy előnye például, hogy rugalmasabbak, mint az államilag támogatottak. Sok felnőttképzőnél elérhetőek kedvezmények, akár részletfizetési lehetőség is, és további szolgáltatások - szakkönyv, e-tananyag, vizsgafelkészítés -, de mindig érdemes utánajárni, hogy a képzési költség mit tartalmaz pontosan.

Ezt is szeretjük