Ezek a legkönnyebben tanulható idegen nyelvek - Szakértők szerint
Mennyi ideg tart egy idegen nyelv elsajátítása?

nyelvtanulas-ora
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarországon a legalább két idegen nyelven tanuló középiskolások százalékos aránya a legalacsonyabb Európában, mindössze 6% - derült ki az Eurostat felméréséből.

Ha te már beszélsz angolul, és kacérkodnál egy újabb nyelv megtanulásával, érdemes áttanulmányozni a The School of Language Studies felmérését arról, hogy mely idegen nyelveket lehet a legkönnyebben elsajátítani.

Mennyi idő elsajátítani egy nyelvet?

Az alábbi nyelvtanulási ütemtervek tükrözik a The School of Language Studies amerikai diplomaták nyelvtanításában szerzett hetvenévnyi tapasztalatát. Négy csoportba osztották az idegen nyelveket aszerint, mennyire nehéz az elsajátításuk.

Ezek a legkönnyebben tanulható idegen nyelvek

Az első csoportban szerepelnek a legkönnyebben elsajátítható nyelvek. A felmérést készítők szerint ezeknek a nyelveknek a megtanulásához elegendő 24-30 hét, nagyjából 600-750 tanóra. Aki tehát gyors eredményre vágyik, annak az olasz, spanyol, portugál, dán, svéd, norvég, holland, francia, román nyelvek közül érdemes válogatni. A második csoportba olyan nyelvek tartoznak, mint a német, indonéz, maláj. Ezeknek az elsajátítását 36 órában, körülbelül 900 tanórában állapították meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nehezebben tanulható idegen nyelvek

A harmadik csoportba sorolt idegen nyelvek elsajátítása már nehéznek számít, a szakemberek szerint mintegy 44 hét és 1100 tanóra szükséges hozzá. Ide sorolták a cseh, orosz, lengyel, finn, albán, ukrán, török, vietnámi, illetve a magyar nyelvet is. A negyedik csoportba az úgynevezett szupernehéz nyelvek tartoznak, melyek megtanulásához 88 hét és körülbelül 2200 tanóra szükséges. Az arab, japán, kínai és koreai nyelvek tartoznak ide. 

A tényleges idő természetesen sok mindentől függ, így például a nyelvtanuló nyelvi készségeitől, korábbi nyelvi tapasztalataitól. És természetesen a tanár felkészültsége vagy éppen akár a tanterem is befolyásoló tényező lehet.

Angol nyelv-kvíz

Ha nyelvtanulásra kerül a sor, a legtöbben az angolt választják - ha te is, kattintsd végig kvízünket, és teszteld le, mennyire jól sikerült elsajátítanod az alapokat!

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük