3 szuper nyári szórakozóhely

Bár még hivatalosan nincs nyár, te sem bírsz esténként a négy fal között maradni? Akkor itt az ideje, hogy megismerj 3 helyet!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár legfőbb ismérvei: az embernek melege van éjjel is, valahogy állandóan vigyorog, és valami estéről estére bizsereg a lábában.

Bár még hivatalosan tavasz van, ne érezd magad furcsán, ha az említett tünetek már rajtad is megjelentek, a korai nyári időjárás hatására ugyanis mindez természetes - ahogy azon sem szabad meglepődnöd, hogy napról napra egyre kevesebb időt töltenél a négy fal között.

De hát miért is tennéd, ha helyette számtalan helyen szórakozhatsz? Ha egy kis szabadtéri táncra vágysz, zenére és friss levegőre, akkor tudunk segíteni!

Brazil hangulat salsával a Margitszigeten: Copacabana Beach

Ha valódi dél-amerikai hangulatra, csípőrázásra és vérpezsdítő ritmusokra vágysz, akkor ne is nagyon gondolkozz a helyszínen: egyszerűen vedd célba a Margitszigeten található Copacabana Beachet!

Az Árpádhídhoz közel eső hely ugyanis kiváló helyszín, ha egy kicsit kirúgnál a hámból, mindezt pedig a szabad levegőn tennéd. Itt ugyanis egyszerűen nem lehet egy helyben ülni, köszönhetően az élő koncerteknek, és azoknak a lemezlovasoknak, akik a pult mögött is pontosan érzik, mi is kell itt a talpak alá.
Ha pedig elfáradtál, akkor érdemes az ízlelőbimbókat is megtáncoltatni, a Copacabana ugyanis nemcsak kiváló táncteréről, hanem ínycsiklandozó ételeiről is híres. Mindezt pedig itt nem is lehet mással leöblíteni, mint egy frissen kevert koktéllal, ami nemcsak a testet, de a lelket is ritmusba hozza.
Ha csak táncolni szeretnétek, akkor a Copacabanába bármikor betérhettek, ám ha esetleg vacsoráznátok is, akkor érdemes előre asztalt foglalni - a hely ugyanis népszerű.

Copacabana Beach
1138 Budapest, Margitsziget - Árpád-híd
Telefon: 06(1)239-1316
Nyitva: szerdától szombatig 21 óra és hajnali 5 óra között.

A nyár leghosszabb fesztiválja: Zöld Pardon

Bizonyára keveseknek kell bemutatni Budapest egyik legkedveltebb szabadtéri szórakozóhelyét, mégis szót kell ejtenünk róla.

Hogy miért? Mert központi szerepet tölt be a szabadtéri szórakozóhelyek között, egész nyáron várja a bulizni vágyókat, minden este élő koncertekkel szórakoztatja a nagyérdeműt, és mert egyszerűen jó ott lenni.
A Petőfi-híd budai hídfőjénél székelő Zöld Pardon ráadásul mindezt immáron tíz éve teszi úgy, hogy közben időről időre megújul, és évről évre újabb meglepetéseket tartogat a "zépé" rajongói számára.
Ráadásul hol találni még egy olyan helyet, ahol 200 forintért minden este korlátlanul szórakozhat az ember olyan zenekarok koncertjein, mint többek között a Balkan Fanatik, a Belmondo, a Supernem, a Colorstar, a Magna Cum Laude, a The Moog, és a Black II Back?
Mindeközben olcsó a sör, kedvesek az emberek, és itt legtöbbször az eső is megvárja a koncert végét. Ha tehát igényes zenére, kulturált közönségre, és viszonylag elfogadható árakra vágysz, akkor irány a Zöld Pardon!

Zöld Pardon
1117 Budapest, Goldmann György tér
Telefon: 06(1)279-1880
Nyitva: április 17. és szeptember 13. között minden nap reggel 9 órától másnap reggel 6 óráig.

Színvonalas szórakozás egész nyáron: Café del Rio

Ha valaki a Petőfi-hidat vette célba, ám mégsem fesztiválhangulatra vágyik, annak elég csak átsétálnia a budai hídfő másik oldalára.

Itt ugyanis a Zöld Pardonhoz hasonlóan egész nyáron várják a bulizni vágyókat, ám az előbbivel ellentétben egészen más hangulatban és környezetben.
A Café del Rio ugyanis sokkal inkább klub, mint koncerthelyszín, ahol a zenéről neves DJ-k gondoskodnak, és ahol a vendégek szomjukat inkább koktélokkal igyekeznek oltani sör helyett.
Ha pedig valaki megéhezett, akkor sem kell továbbállnia, a Rio étlapja ugyanis ugyanúgy megtáncoltatja az ízlelőbimbókat, ahogy teszi azt a DJ-k által diktált ritmus a vendégekkel.

Zene, kényeztetés és karibi hangulat - ez tehát a Rio, amely áprilistól szeptemberig várja mindazokat, akiknek nincs ínyükre az estéket a négy fal között tölteni.

Café del Rio
1117 Budapest, Goldmann György tér 1.
Telefon: 06(30)297-2158
Nyitva: minden nap 18 óra és hajnali 5 óra között.

OLVASD EL EZT IS!

  • kultúra
  • szórakozás

A 6 legjobb társasjáték

  • budapest
  • vásárlás

3 imádnivaló bolt

Ezt is szeretjük