Sosem voltam igazán boldog: a 129 esztendős asszony szomorú vallomása

Koku Istambulova 1889-ben született, élete 130. évében van.

neni-kep

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok boldog születésnapot, szoktuk mondani, amikor valaki felett ismét elröppent egy év. Koku Istambulova már 129 alkalommal hallotta ezt a kedves köszöntést, ugyanis életének 130. évében jár.

Az Oroszországban élő, idős csecsen nőt ezzel a világ legidősebb asszonyaként jegyzik.  Koku Istambulova 1889. június 1-én született.

- Allah akarta így, hogy ilyen sokáig éljek, de csak kevés boldogságot adott. Nekem fogalmam sincs, miért éltem eddig. Mindenki, akit ismertem, már meghalt. Nem számít, hány éves vagy, a halál ugyanolyan félelmetes mindenkinek - mondta.

covkep

Sosem volt igazán boldog

Koku Istambulova élete nem volt könnyű. Megélte a két világháborút, 55 éves volt, amikor 1944-ben deportálták őt és családját Kazahsztánba és Szibériába. Szomorú, de tekintve, miken ment keresztül, nem csoda, hogy sosem volt igazán boldog:

- Egy szál boldog napom nem volt életemben. Amikor beléptem a saját házamba, amit magamnak építettem. Mindig keményen dolgoztam, ástam a kertben. Fáradt vagyok. A hosszú élet már nem ajándék Istentől, hanem büntetés.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A 118 éves nő táncra perdült

Egy másik idős nő viszont boldogan ünnepli a születésnapjait, a bolíviai Julia Flores 119. évében jár. Maga is hangszert ragadott, és táncra perdült 118. születésnapján 2018 októberében. Élőzenével, mosollyal, tapssal ünnepelte szeretteivel, barátaival a jeles napot. Az 1900-ban született nénit Bolivia legidősebb embereként tartják számon.   

Ők is szép kort éltek meg

Az 1901-ben született japán nő, Chiyo Miyako 117 esztendősen hunyt el 2018-ban. A környezetében élők azt mesélték róla, nagyon szeretett beszélgetni. Férje a vasútnál dolgozott, innen volt az asszony hobbija: amíg tehette, sokat és szívesen utazott.

Chiyo Miyako
Chiyo Miyako

A 113 esztendős angol Bessie Camm 2018-ban hunyt el, addig a legidősebb angolként és a világ tizedik legidősebb embereként jegyezték. 

Bessie Camm
Bessie Camm

1904-ben született, amikor VII. Edward király volt trónon, és Arthur Balfour volt a miniszterelnök. Nővérként dolgozott. Halálakor hetekre volt csak a 114. születésnapjától.

Ezt is szeretjük