Ezekben az országokban leggyorsabb az internet: Magyarország hol helyezkedik el a listán?
Hazánkban egy 5 GB-os film átlagosan 7 perc alatt tölthető le.

no-laptoppal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Cable.co.uk 2016 óta minden évben elkészíti azt a több mint 200 országra kiterjedő kutatását, mely során a világ országainak internetsebességet vizsgálják. Az elemzést civil szervezetek, oktatási intézmények és magánszektorbeli vállalatok közreműködésével végzik.

Most a 2020-as év eredményei következnek: a rangsort Nyugat-Európa, Kelet-Európa és a Baltikum uralja. Az Egyesült Királyság pedig 2020-ban Európa egyik leglassúbb országának számított.

Internetelérés az világ országaiban

Az első 50 ország között 32 európai van. Míg 2019-ben az Egyesült Királyság a 34. helyen végzett, addig 2020-ra a 47. helyre csúszott vissza. Magyarország második éve tartja a 10. helyét. A globális vizsgálat eredménye interaktív térképen is megtekinthető

Ha a kurzort az ország fölé viszed, megjelennek a hozzá kapcsolódó sebességadatok. Láthatod, hogy a kutatás során mért 221 ország rangsorában hányadik helyen szerepel az adott ország, megnézheted az átlagos letöltési sebességet, illetve azt is, hogy mennyi időbe telik egy 5 GB-os film letöltése.

Ezekben az országokban leggyorsabb az internet

  • 1. Lichtenstein - 229.98Mbps letöltési sebesség
  • 2. Jersey (Az Egyesült Királyság és Franciaország között fekvő, brit koronafüggőség alatt álló szigetország.) - 218.37Mbps letöltési sebesség
  • 3. Andorra - 213.41Mbps letöltési sebesség
  • 4. Gibraltár - 183.09Mbps letöltési sebesség
  • 5. Luxemburg - 118.05Mbps letöltési sebesség
  • 6. Izland - 116.88Mbps letöltési sebesség
  • 7. Svájc - 110.45Mbps letöltési sebesség
  • 8. Hongkong - 105.32Mbps letöltési sebesség
  • 9. Monaco - 104.98Mbps letöltési sebesség
  • 10. Magyarország - 99.74Mbps letöltési sebesség

A cikk az ajánló után folytatódik

A térképen a sötétebb színek gyorsabb letöltési sebességet jelölnek. A gyorsabb internetelérésű országok többsége az európai kontinens köré csoportosul, míg az afrikai kontinensen található a leglassúbb országok többsége. Bizonyára az is szemet szúrt, hogy a tízes toplista minden egyes országa viszonylag kicsi. Ennek oka, hogy jellemzően minél kisebb egy ország, annál könnyebb az internetszolgáltatás korszerűsítése.

Az internetes szleng kvíze

A legtöbb internetes szleng az angol nyelvből ered, de Magyarországon is rengetegen használják őket írott kommunikációnál. 

Ezt is szeretjük