Már nem Schmidt Mária az egyetlen nő a 100 leggazdagabb magyar közt: ez a név először került fel a listára
Mutatjuk, kik most a leggazdagabb magyar nők.

D MAR20170409039
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindössze két nő került fel a 100 leggazdagabb magyar listájára, de még így is jobb a helyzet, mint az előző években, amikor mindössze egy női név szerepelt a sorban. Idén Schmidt Mária a 24., Hermann Kamilla pedig a 46. legvagyonosabb állampolgár itthon a most megjelent 100 Leggazdagabb magyar című kiadvány szerint.

A leggazdagabb magyar nők

Schmidt Mária

Schmidt Mária vagyona 2021-ben 59,5 milliárd forint volt. 2018-ban 38 milliárd, 2019-ben 54,5 milliárd, 2020-ban 59 milliárd forinttal került fel a listára. Családi cége, a BIF, vagyis a Budapesti Ingatlan Nyrt. több értékes irodaházat tulajdonol, emellett a lakásépítési piacon és a hotelbizniszben is aktív. Teljes modern irodapiaci állománya 2021 végére megközelítette a négymillió négyzetmétert. Portfóliójának egyik legkiemelkedőbb ingatlana az UNESCO világörökségi listáján szereplő budapesti Andrássy úton, a 80-82. alatt található. A több mint 1400 négyzetméter alapterületű telekingatlanon a butikhotel-koncepció mellett a lakófunkcióra alkalmas fejlesztés lehetőségét is vizsgálják.

A 68 éves Schmidt Mária az ELTE történelem-német szakján szerzett tanári diplomát. 1985-ben doktori vizsgát tett az Osztrák-Magyar Monarchia történetéből. 1999-ben megszerezte a PhD-fokozatot. 1996-tól a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense. 1998 és 2002 között a miniszterelnök főtanácsadója. A XX. Század Intézet, a XXI. Század Intézet és a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Számos történeti mű szerzője.

2013-tól az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság Tudományos Tanácsadó Testületének elnöke. 2015 októberében a kormány az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról való méltó megemlékezés céljából létrehozott szervezet működésének koordinálásáért felelős kormánybiztossá nevezte ki. Hasonló megbízást kapott az első világháború 100. évfordulójáról való megemlékezés ügyében is.

Hermann Kamilla

Hermann Kamilla az Indotek Group Partnere, kisebbségi tulajdonosa és egyben a menedzsment tagja. Kezdetek óta részt vesz az elmúlt évtizedekben nagyra nőtt ingatlanpiaci csoport építésében, építkezésében. Vagyona 2021-ben 36,5 milliárd forint volt, ezzel az egyik legvagyonosabb magyar nőnek számít hazánkban. Idén először került fel a száz leggazdagabb magyar listájára. Korábban tudatosan maradt távol a nyilvánosságtól, noha hosszú évek óta az egyik legismertebb és elismertebb hazai magánszemély jótékonykodó.

Hermann Kamilla
Hermann Kamilla
Fotó: Facebook/UNICEF Magyarország

Kiemelt szerepe van a társaság társadalmi felelősségvállalási tevékenységének fejlesztésében. Egyik fő célkitűzése, hogy az Indotek Groupnál tovább erősödhessen a fenntartható működési modell, valamint a fenntarthatósági szemlélet, illetve hogy tovább növekedjen a társadalmilag hasznos és zöldbefektetések aránya az Indotek-portfólión belül. Számos egyéb tisztsége is van, amelyek mind a társadalmi felelősségvállaláshoz kapcsolódnak, többek közt az UNICEF Magyarország Bajnoka címet viseli. Eltökélt szándékának nevezte meg, hogy elősegítse a fenntartható és hathatós támogatási formák elterjedését Magyarországon, az impact charity szellemében.

A 48 éves Hermann Kamilla tatai származású, a munka világával már fiatal korában megismerkedett. Közgazdászvégzettséggel rendelkezik, és többek között vezetőképzés keretében is fejlesztette készségeit. A jótékonykodásra hivatásként tekint, szeret közvetítői szerepet betölteni: összeköti az adakozókat a megfelelő szervezetekkel. Négy gyermek édesanyja, a legkisebb 8, a legidősebb 21 éves. Jelinek Dániellel, az Indotek Group alapítójával 2020-ig alkottak egy párt.

Kiemelt kép: MTI/Marjai János

8 nő, akik 40 felett lettek igazán sikeresek

A következő nők nevét negyvenéves koruk felett ismerte meg az egész világ. Mindenki számára inspirációként szolgálnak.

Ezt is szeretjük