Már a brit királynő is mellette van
Országok, ahol házasodhatnak a melegek
II. Erzsébet aláírta az azonos neműek házasságának engedélyét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az angol királynő, II. Erzsébet július 17-én aláírta a melegek közötti házasságkötés engedélyezéséről szóló törvényt. Az új szabályozást a Konzervatív és Liberális Demokraták Pártja, valamint az ellenzéki Munkáspárt is támogatta. A konzervatívok közül sokan ellenezték, a brit egyházakkal együtt.

Korábban Dániában, Hollandiában, Belgiumban, Spanyolországban, Kanadában, a Dél-afrikai Köztársaságban, Norvégiában, Svédországban, Portugáliában, Izlandon, Argentínában, Uruguayban és legutóbb Amerikában hoztak hasonló döntést.

A családjogi törvény értelmében Magyarországon házasságot csak férfi és nő köthet. Az azonos nemű párok együttélését a Polgári Törvénykönyv élettársi kapcsolatnak ismeri el 2009 óta.

A házassággal ellentétben az élettársak nem vehetik fel egymás nevét, nem fogadhatnak örökbe közösen gyereket, és nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítésben.

Budapest Pride 2013

A Budapest Pride Fesztivál egy héten át tartó programsorozatának lezárásaként felvonulást rendeztek a fővárosban. A meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és queer szervezet célja, hogy olyan világban éljenek, ahol nem éri őket hátrányos megkülönböztetés.

Ezt is szeretjük