Ha ilyen laptopod van, azonnal frissítsd! Nagy bajtól óvhatod meg

Kibertámadás lehetőségére hívta fel a figyelmet a közlemény, ezt tehetik a felhasználók.

Ha ilyen laptopod van, azonnal frissítsd! Nagy bajtól óvhatod meg
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Lenovo biztonsági jelentése több olyan sebezhetőségre hívja fel a figyelmet, amelyek lehetővé teszik, hogy kívülről kibertámadást indítsanak bizonyos Lenovo laptopok és számítógépek ellen, derül ki a 24.hu cikkéből, melyet a TechRadar információira alapoznak.

A támadások elkerülése érdekében az érintett felhasználóknak érdemes a megfelelő frissítéseket telepítenie. 

Kibertámadást indíthatnak ezek ellen a laptopok ellen

A cég biztonsági jelentése alapján az asztali, All in One, IdeaCentre, Legion, ThinkCentre, ThinkPad, ThinkAgile, ThinkStation és ThinkSystem sorozatú készülékeknek hat különböző sebezhetősége van, amelyek segítségével rosszindulatú elemek ellophatják a felhasználók érzékeny adatait, tetszőleges kódokat futtathatnak a gépeken, kiterjeszthetik a jogosultságokat és szolgáltatásmegtagadási kibertámadásokat is indíthatnak a számítógépek ellen, írják. 

GettyImages-1248551713
Fotó: Rapeepong Puttakumwong / Getty Images Hungary

Hogy a felhasználók ezt elkerülhessék, érdemes telepíteniük a legújabb BIOS-frissítéseket. Ezek a Lenovo által eddig javított hibák a 24.hu cikke alapján: CVE-2021-28216, CVE-2022-40134, CVE-2022-40135, CVE-2022-40136, CVE-2022-40137, American Megatrends biztonsági javítások.

A portál azt írja, hogy ebben a hónapban még további javítások várhatók, de elképzelhető, hogy egyes modellek tulajdonosainak októberig vagy jövő év elejéig kell várnia.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Azoknak, akik élnének a javítással, meg kell keresni a Lenovo oldalán a Drivers & Software menüpontot, és itt a készülékük neve alapján tudják kikeresni a megfelelő BIOS-frissítéseket. Ha a felhasználó megtalálta az eszközéhez valót, a Manual Update (kézi frissítés) lehetőséget kell kiválasztania, derül ki a cikkből. 

5+1 tipp, hogy sokáig bírja a laptop akkumulátora: az sem mindegy, milyen töltöttségi szinten tartod

A laptop akkumulátorának kímélése érdekében tartsd be ezeket a szabályokat.

5+1 tipp, hogy sokáig bírja a laptop akkumulátora: az sem mindegy, milyen töltöttségi szinten tartod

A laptop akkumulátorának kímélése érdekében tartsd be ezeket a szabályokat.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük