Mutasd a lábad!

Elárulja rejtett oldalad

A lábfejed leleplezhet: típusa, alakja, mérete mind-mind elárul rólad valamit. Jól gondold meg tehát, hogy hol mutatkozol zokni nélkül!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lábak hossza, szélessége, nagysága, alakja és tulajdonságai igen eltérőek lehetnek. Ezek alapján a különféle lábformák öt fő kategóriába sorolhatók, melyek nagy vonalakban jellemzik tulajdonosukat. A finomabb eltérések, például a lábujjak hossza miatt az alábbiak inkább csak általános jellemzést adnak.

Az öt lábfejtípus

Görög vagy Morton-lábfej

Ennél a lábtípusnál a negyedik lábujj hosszabb, mint a nagylábujj, vagy mélyebb a két lábujj köze, a lábfej szélessége pedig a keskenytől az átlagosig terjed. Az emberek mintegy 20%-ának ilyen a lábfeje. Ha a lábfejed görög vagy Morton-típusú, erős igény él benned a vezető szerepre, miközben másokat is nagyságra sarkallhatsz. Inkább a gondolatok, mint a tettek embere vagy, bár az is előfordulhat, hogy mindkettő jellemez.

Egyiptomi lábfej

Az ilyen lábon a nagylábujj hosszabb, mint a negyedik ujj. A görög lábhoz hasonlóan ez a típus is a keskeny és az átlagos szélesség között mozog. Ha egyiptomi lábfejed van, nagy ötletek és elképzelések bűvöletében élsz. Mivel a kilógó nagylábujj hajlamos a horzsolódásra, nyilvánosságra hozott ötleteid sebezhetővé tesznek a kritikával szemben. Ha a sarkad a talppárnához viszonyítva kicsi, akkor gondod lehet ötleteid kamatoztatásával, ezért pénzügyi problémáid adódhatnak.

Giselle-lábfej

A Giselle-lábfejnél legalább három ujj hossza megegyezik - ez jellemzően a három középső -, és az ujjak általában tömzsik, illetve négyzetes alakúak. A lábfej szélessége az átlagostól a szélesig terjed. Ha Giselle-lábfej birtokában vagy, akkor szilárdság jellemez, keményen dolgozol, gyakorlatias és megbízható vagy. Általában sokkal szívesebben foglalkozol a napi ügyekkel, mint a jövővel. A racionalitás életed legfőbb alappillére.

Skót lábfej

A skót lábfej nagyon hasonlít a Giselle-típusúhoz, bár hosszú és keskeny ujjhegyei majdnem egyenes vonalat alkotva négyzet alakúvá teszik. Ha ilyen alakú a lábfejed, levegős természet vagy: érzékeny és törődő. Nézőpontod tágításának feladatát olykor nehéznek találhatod, ennél fogva konzervativizmus jellemez. Nem veszed könnyen a változást, és kimondottan jellemző rád, hogy gondolataidban, érzelmeidben állhatatos vagy.

Angol lábfej

Ez a lábfej általában valamivel szélesebb, mint a skót, és a lábujjak hossza meredeken csökken. Amennyiben az angol típusba tartozol, szilárd, gyakorlatias személyiség vagy, és nem helyezel túl nagy hangsúlyt éned spirituális vagy kreatív fejlődésére, illetve általában vonakodsz attól, hogy az ilyen kérdésekben véleményt nyilváníts. Úgy érzed, a világ problémáinak orvoslása csakis racionális úton képzelhető el.

Kicsi vagy nagy láb - jellemez a méret

Ahogy a különböző lábtípusok, úgy a lábak mérete is meghatározó lehet a személyiségedet, tulajdonságaidat illetően. A testükhöz mérten nagy lábú emberek képesek mély benyomást tenni másokra - ez a lábnyomukra is utalhat, mutatván, hogy mély gyökerekkel rendelkeznek. Mindazonáltal, ha nagy lábad van, hajlamos lehetsz ostoba, elhamarkodott tettekre és kijelentésekre is.

A viszonylag kis lábú emberek csendesebb, visszavonultabb módon közelítik meg az életet, könnyed léptekkel téve meg útjukat. A külvilágra tett benyomásuk finomabb és talán kevésbé erőteljes, de dinamikusabb, mint nagy lábú társaiké. Így, ha ebbe a csoportba tartozol, leginkább megfontoltság jellemez.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Aszimmetrikus lábfejek - a női és férfi oldal különbözősége

Előfordulhat, hogy két lábfejed különbözik. Ha lábfejed az érzelmeidet tükrözi, és két lábfejed nincs egyensúlyban, azaz az egyik valamivel nagyobb, mint a másik, akkor bizony előfordulhat, hogy életed férfi-női területei szintén nincsenek összhangban. Mindez féltékeny viselkedéshez vezet: ha nem bízol saját magad ellentétes oldalában, akkor az hatással lehet a kapcsolataidra is.

A lábak méretét megvizsgálva magad is meg tudod határozni, hogy éned férfi vagy női oldala dominál-e. A bal láb képviseli a női oldalt, belsőleg és külsőleg is, továbbá a jelent, míg a jobb éned férfias aspektusait és a múltat tükrözi. Mivel a lábfej a jelent és a múltat is képviseli, a kisebb bal láb a női oldallal vagy a jelennel kapcsolatos korlátozottságot és bezártságot jelezhet, a kisebb jobb láb pedig arra utalhat, hogy a múltban több korlátba ütköztél, vagy kevésbé fejezed ki éned férfias jellegét.

Cikkünk Ann Gadd Mit üzen a lábad? című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • jelentés
  • jellem

Mutasd a lábnyomod!

  • párkapcsolat
  • tenyérjóslás

Kaland lesz, vagy társ?

Ezt is szeretjük