Hogy nézett ki egy tacskó száz évvel ezelőtt? Látványos a különbség a mai fajtához képest

Elképesztő, néhány évtized alatt mennyire megváltozik az állatok kinézete az ember mellett.

kutya-régen-most-borito
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kutyák már több mint 30 000 éve az ember körül vannak, és ez idő alatt igazi társukká, legjobb barátjukká váltak. Viszont ahogy háziasították őket, a faj ezzel egyidejűleg hatalmas változásokon is átment a szelektív tenyésztés miatt. 

Akár testi, akár szellemi változások történtek, az emberek saját előnyükre neveltek kutyákat, amelyek néha súlyos egészségügyi problémákat is okoztak az állatoknak. Ám a változás a külsejükben is meglátszik, hiszen a múltban sok kutyafajta egészen máshogy nézett ki, mint napjainkban.

Száz éve sok kutyafajta még máshogy nézett ki

A szelektív tenyésztés új módszereit a 20. század elején kezdték felfedezni és alkalmazni, így nem meglepő, hogy akkortól a kutyák külseje is változni kezdett. Bár sok esetben csak apró részletekben vehető észre ez a különbség, de sok fajtánál egészen szembetűnő, mennyire nagy hatással volt a megjelenésükre a tenyésztési folyamat.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

(Képek forrása: Wikipédia, Getty Images Hungary, dogsofallnations / Internet Archive)

Ezt is szeretjük