Miért élnek tovább, akiknek kutyájuk van? Íme, a 3,4 millió fős kutatás eredménye

A hosszú élet titka, hogy kutyagazdik legyünk?

kutya-idos-gazda

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hosszú élet titkát sokan és sok mindenben feltételezték már: az optimizmusban, a nevetésben, de még a nyelvtanulásban is. Időről időre felbukkannak újabb teóriák, de a most következő mindegyiknél kedvesebb: eszerint az, ha valakinek kutyája van, hosszabb életet ígérhet.

Az elmélet ráadásul bizonyosságot is nyert egy többmilliós kutatásban. A kutatást Svédországban végezték, 40 és 80 év közti résztvevőkkel.

A kutyagazdik tovább élnek

Nem kevesebb, mint 3,4 millió fő részvételével zajlott a svéd kutatás, mely rámutatott, hogy a gazdik hosszabb életre számíthatnak, mint azok, akiknek nincs kutyája. A magyarázat abszolút reális.

A kutyatartók nap mint nap többször leviszik a kutyájukat, gyakran kocognak kedvenceikkel, vagy épp játszanak velük a parkban, kertben. Ez hatalmas egészségügyi előnnyel jár, különösen, ha a kutya nagyobb testű, hiszen akkor a gazdi részéről is intenzívebb mozgásra van szükség. A közös mozgás csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, karbantartja a szívet, felpezsdíti a vérkeringést, a jó levegő és a mozgás kedvező hatásairól nem is beszélve.

A szervezet ellenálló képességét is növelik

A kutyák emellett erősítik a gazdik ellenálló képességét is. Vizsgálatok szerint megváltoztatják a gazdik bakteriális mikrobiomját, így erősítve az immunrendszerüket. Ez főleg a lakásban tartott kutyák esetében igaz. A négy fal közé ugyanis olyan baktériumok kerülnek az állatokkal, amelyekkel másképp talán sosem találkozna az ember. Mivel a szervezet ezekkel szemben is védelmet épít ki, a kutyatartás ily módon is a gazdik egészségét szolgálja.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pszichológiailag is segítenek

A szívbetegségeket és a magas vérnyomást a kutyatartás más módon is segít kivédeni. Az állat jelenléte önmagában véve is óriási lelki segítség a mindennapokban. Pszichológiai támaszt nyújt, segít a magányosság érzetét leküzdeni. Még a család nélkül, barátok nélkül élő gazdik is azzal a tudattal kelhetnek és fekhetnek le mindennap, hogy valakinek szüksége van a törődésükre, számít rájuk, és feltétel nélkül szereti őket.

Tudjuk, hogy egy kutya milyen mérhetetlen mennyiségű szeretetet képes adni. Fontos, hogy gazdiként is a lehető legtöbb szeretettel, gondoskodással és türelemmel legyünk a kutyák felé. Így tehetünk érte, hogy ne csak ők hosszabbítsák meg a mi életünket, hanem ők is sokáig velünk lehessenek.

Látogass el a szépkorú berni pásztorok weboldalára, ahol büszke gazdik mutatják be kutyáikat, garantálva ebeik jó vérvonalát.

Balatoni helyek, ahol gyógyulást remélnek

A hosszú, egészségesebb élet reményében sokan látogatnak el gyógyító helyekre. 3+1-et mutatunk a Balatonnál.

3+1 gyógyítónak tartott hely a Balatonnál, amit sokan nem ismernek: a Kőtengertől a Hegyestűig

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük